Welkom op de site van De Brug en De Opaal.

Forum
Op vrijdag 21 oktober werd ons eerste forum van het schooljaar gehouden.  Voor alle, maar vooral voor de nieuwe, kinderen werd er uitgelegd wat een forum is en wat er zoal allemaal aanbod kan komen.  Ook lieten de kinderen weten wat zij vorig jaar zoal allemaal te zien en horen kregen op een forum.  Na heel de uitleg kwam het eerste gedichtje, het forum-lied, de dag van de jeugdbeweging, rode kaarten, jarigen van de maand juli, augustus en september, kidsteam voorgesteld,… Ook werd de beloningsactiviteit uitgelegd.  

Kienavond
Op vrijdag 14 oktober werd onze jaarlijkse kienavond georganiseerd.  Dit jaar ging deze avond door in het Schuttershof van Beringen.  Dankzij de talrijke opkomst (200 mensen) was de sfeer geweldig.  De ijzige stilte werd steeds onderbroken door het roepen van ‘Kien’ om dan een prachtige prijs in ontvangst te kunnen nemen.  Ook tijdens de kinderkien was de spanning te voelen. Gelukkig kreeg elk kind een aandenken aan deze fijne avond. Volgend jaar gaat de kienavond terug door in het Schuttershof van Beringen.  Noteer alvast in je agenda 13 oktober 2017 om 19:30u.  Tot dan !!!

Atelierdag Herfst
Op de donderdag 13 oktober werd onze eerste atelierdag gehouden.  Naar aanleiding van onze boswandeling werd er veel geleerd over bos, herfst,… De kinderen werden klasdoorbrekend samengesteld en konden dan in nieuwe klasgroepen prachtige dingen leren, eten,… en knutselen ivm herfst.  Het was een leuke, leerzame en vooral creatieve voormiddag.

Scholenveldloop werd dag van de atletiek in De Brug.
Op woensdag 28 september en woensdag 5 oktober werd er op onze school een scholenveldloop gehouden.  Dit ging door op en rond de looppiste van Beringen.  Kinderen werden per leeftijd en geslacht ingedeeld en naargelang de leeftijd werd er bepaald hoeveel ronden ze moesten lopen.  Ook naast de piste konden kinderen deelnemen aan hoogspringen, spring, kogelstoten, verspringen, mikken op doel,… Wat hebben ze weer geweldig meegedaan ! En heel wat leerlingen kwamen met een gouden, zilveren of bronzen medaille naar huis.  

Scouts kwamen hun voorstellen op school
Onder de speeltijd kwamen de scouts en gidsen van Beringen zich voorstellen.  Ze hadden een schuifaf gemaakt en hadden een grote luchtballon bij om mee te spelen.  Tof was dat ! Ook vroegen ze of we graag op zondag namiddag bij hen kwamen spelen.  Iedere zondag kan dat !  

Inhuldiging schoolbusje
Dankzij Akzent-Sosialsponzoring en verschillende plaatselijke sponsors beschikt De Brug & De Opaal nu over een busje en kunnen ze de kinderen nog wat meer “onderwijs op maat” aanbieden. Op 15 juni 2016 werd in De Brug een busje afgeleverd. Een verhaal dat opmerkelijk begon. Een Duits bedrijf: Akzent-Sosialsponzoring stuurde een Nederlander Ad Schoofs, regiomanager Vlaanderen naar de school De Brug & De Opaal met het voorstel om gratis een busje ter beschikking te stellen. Gefronste wenkbrauwen bij de directie en schoolbestuur. Een Nederlander die iets gratis komt weggeven van een Duits bedrijf. Toch even nadenken en info rondvragen. Wie of wat is Akzent-Sosialsponzoring ? Wel men leerde al vlug dat het sociale en stedelijke voorzieningen helpt, instellingen en verenigingen in de uitvoering van hun plannen en projecten die door het bedrijf voertuigen worden aangeboden met discrete sponsorgebieden. Die Firma bietet zur Erfüllung unterschiedlichster Zwecke eine breite Auswahl an PKWs, Bussen und Transportern an. Het bedrijf wil zo verschillende doeleinden in een breed scala van auto’s, bussen en bestelwagens vervullen. Hoe werkt het dan/ Ad Schoofs ging in de omtrek rond op zoek naar bedrijven die een maatschappelijke betrokkenheid nauw aan het hart ligt. Dankzij deze sponsors kon Ad Schoofs dan terug naar Akzent-Sosialsponzoring om hun logo’s op het busje een Ford transit Custum 9 laten aan te brengen en zo kon men dan het busje voor 5 jaar gratis aan de school geven.
Bij het begin van het nieuwe schooljaar was dan op maandag 5 september het moment dat de school iets terugdeed. Met een receptie voor de sponsors werd het busje officieel voorgesteld en overhandigde Ad Schoofs, regiomanager Vlaanderen, Akzent-Sosialsponzoring de sleutels aan Roger Detiège, voorzitter schoolbestuur De Brug & De Opaal. Roger was een tevreden voorzitter alhoewel hij erbij zei dat men in het begin nogal schuchter aan het bekijken was. Vervolgens gaf hij de sleutels, met de 3 zoenen, aan Carine Theunis, directeur De Brug & De Opaal. Carine was een superblije directeur nu de school “het busje” heeft waar men al zo lang van gedroomd had maar het financieel niet haalbaar was. Nu kunnen ze de kinderen nog meer “onderwijs op maat” geven. De theorie die men in de lessen leert kan men nu ook in de praktijk laten zien zodat de kinderen echt zien hoe het is.  In de Opaal heeft men een snoezelruimte gemaakt omdat deze kinderen daar het meeste nood aan hebben, maar nu kunnen ook de andere kinderen er eens naartoe. Of even naar het verkeerspark in Beverlo gaan. Of… het zijn zoveel ritten waarbij men steeds beroep moest doen op de inzet van extra leerkrachten of vrijwillige ouders die met hun wagen meereden. Dankzij de sponsors en de firma Akzent-Sosialsponzoring is dit met het Ford busje waarin 8 comfortabele zetels voorzien zijn voor de kids en daarbij nog de chauffeur die een milieuvriendelijk busje heeft om mee te rijden. Nog een receptie met een,  door de leerkrachten gemaakt en met plezier aangebracht, hapje en drankje werd er gemoedelijk onderling gesproken en gingen de tevreden sponsors nog even hun logo van dichtbij bekijken. Ook zij waren nu superblij dat men met hun bijdrage de school De Brug & De Opaal en zeker de kinderen hierbij echt kunnen helpen.Aan allen die bijgedragen hebben tot de verwezenlijking van dit project “een dikke dankjewel”.

 

Eerste schooldag
Na twee maanden is het eindelijk zo ver.  Zenuwachtige kinderen, blije gezichten, nieuwe leerkrachten, mooi klaslokaal,… allemaal te veel om op te noemen bij het zien van de eerste indrukken op de speelplaats.  Alle kinderen werden verwelkomt met een veertje (een pluim opsteken).  Het jaarthema van de school.  

Schooljaar 2016-2017

Donderdag 1 september gaan de deuren van de school terug open.  Nieuwe gezichten, nieuwe leerlingen, nieuwe meesters en juffen, nieuw klaslokaal,… zoveel nieuwe dingen maar zo interessant om te leren.  Vandaag gaat het maar school zijn van 8.45u tot 11.55u
Vanaf morgen is het een ganse dag school.
Veel succes gewenst dit schooljaar !!! 

 

Verzamelen van inktpatronen, toners, catridges en oude GSM’s.

Wij zijn met onze school een inzamelactie begonnen.  Als we genoeg materiaal kunnen verzamelen, krijgen we de mogelijkheid om gratis schoolmateriaal voor onze kinderen te verkrijgen.  Willen jullie allemaal er aan meehelpen ? Graag.  Materiaal mag in onze school binnengebracht worden.

 

 

Schoolregelement 2016-2017

 

Download hier het schoolregelement 2016-2017

 

Reacties zijn gesloten.