Welkom op de site van De Brug en De Opaal!

Kidsteam

Op dinsdag 25 november had er in onze school het eerste kidsteam van dit schooljaar plaats.  De kinderen mochten hun kaft samen klaarmaken zodat ze de nodige papieren er konden insteken.  Wat was het spannend in zo’n vergadering zitten !

Volksfeest als afsluiting van De Groote Oorlog.
Op 20 november werd het project ‘De Groote Oorlog’ afgesloten met een groot volksfeest.  Op de speelplaats werd er met alle klassen een volksdans gedanst.  Gedurende heel de dag konden alle klassen genieten van oude volkspelen die opgesteld stonden in de turnzaal en polyvalente ruimte. Kegelspel, visjes vangen, tafelvalkuil, labyrint, sjoelen, troumadam,… waren één van de vele volksspelen die er te beleven waren.

Forum
Naar maandelijke gewoonte is er deze maand ook weer een forum gehouden.  De kinderen die iets beleefd hebben, een talent hebben, jarig zijn, mededelingen,… worden dan allemaal verteld.
Ook deze maand vertelden de leerlingen van juf Marijke hun ervaring van C-Mine, vertelde enkele sportieve leerlingen (Elien en Renso) uit de klas van juf Ria dat ze meegedaan hadden aan Dwars door Hasselt (Elien) waar ze knap 7de werd uit meer dan 700 deelnemers en Renso deelgenomen had aan het kampioenschap cycloball.
Er werd een liedje gezonden, een eigen ontworpen dansje gebracht, en heel wat jarige werden gehuldigd.   

Musical 1001 nachten

Bekijk even de affiche door op deze link te klikken. Affiche 1001 nachten

Wafelverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte houden we weer een wafelverkoop.
Je kan een doos wafels, vanille of chocolade, bestellen voor de prijs van €5,-
Zo steun je de school en kan je heerlijke wafels eten. 

brief wafelverkoop

Bosklassen

Voor het verslag van elke dag i.v.m. Bosklassen, kijk bij extra, daarna bosklassen 2014.  Foto’s vind je onder de rubriek foto’s. Veel kijk- en leesplezier.

Pedagogische studiedag

Op woensdag 15 oktober 2014 houden we een pedagogische studiedag.  Dit houdt in dat de kinderen die dag geen school hebben.  Noteer het even in je agenda !

 

Dag van de leerkracht

Onze leerkrachten werden dit jaar weer eens in de bloemetjes, nee ‘fruit’ gezet ! Ze kregen een gezonde, verse peer om vitamientjes op te doen om het schooljaar met veel energie in te zetten.  Het toffe idee kwam van het oudercomité en de directie om ook ons steentje aan onze fruitboeren bij te dragen !
Leerkrachten bedankt voor jullie blijvende inzet om het voor kinderen, ouders,…. een tof jaar van te maken ! 

 

Verkiezing voor de kindergemeenteraad van Beringen.

Op dinsdag 30 september vond er een verkiezing voor de kindergemeenteraad van Beringen plaats.  De oudste leerlingen mochten op hun kandidaat stemmen.  Het gebeurde in een hokje zoals bij de echte verkiezingen.  Er waren zelfs mensen van het gemeentehuis die mee kwamen controleren of alles eerlijk verliep. Wat was dat spannend !
 

Boswandeling

Op vrijdag 26 september gingen zowel de leerlingen van De Brug als de leerlingen van De Opaal samen op boswandeling naar Koersel Kapelleke.  Heel de dag gingen we van alles ontdekken en we hadden zelfs een echte rode paddestoel gezien.  Maar helaas hebben we geen enkele kabouter tegen gekomen. Het was een heel fijne, leerrijke dag.

Nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer gestart.  De kinderen werden naar hun nieuwe juf of meester gebracht waar ze kennis maakten met de juf of meester en de andere klasgenootjes.

Het schoolregelement staat op deze website onder rubriek berichten, nieuwsbrieven.
Of gewoon hier onder even klikken om te downloaden.
Download schoolreglement 2014-2015

 

 

Reacties zijn gesloten.