Welkom op de site van De Brug en De Opaal.

Wafelverkoop
Vanaf dinsdag 7 november kan je weer wafels kopen !
Je kan kiezen uit een doos chocoladewafels en/of een doos vanillewafels.  Een doos wafels kost € 5,-   Heerlijk !!!
Laat het smaken !
Je kan ze bestellen via de leerlingen en leerkrachten van de school of telefonisch contact op te nemen.

Bezoek aan een speelgoedwinkel.
De jongens van juf Karolien gingen op verkenning in de speelgoedwinkel Vatana. Ze leerden er hoe het speelgoed ingedeeld is en gingen op zoek naar verschillende soorten speelgoed. Ook kozen ze allemaal iets voor op hun verlanglijstje aan de Sint. Als verrassing kregen we ook nog allemaal een grote snoepzak van de Sint.

 

 

 

 

 

 

We zien jullie graag terug op maandag 6 november 2017 !

Griezelen tijdens de turnles

 

Donderdag 26/10 was het griezeldag bij juf Karolien in de klas.  Ook meester Gus griezelde mee in de turnles!

 

Zeeklassen

Vandaag zijn 66 leerlingen en 10 leerkrachten vertrokken richting Nieuwpoort, De Barketijn. Om 9.00u vertrok de bus richting zee en om 11.55u zijn ze allemaal goed en wel gearriveerd. We wensen hen een deugddoende week toe !!!
Voor alle info kan je kijken bij ‘extra’ ‘zeeklassen 2017′. Hier vind je het verslag van de dag, schema van de week…. De foto’s staan bij foto’s.

Dag van de jeugdbeweging
Vandaag 20 oktober kwamen heel wat kinderen in een uniform van de jeugdbeweging naar school.  Op het maandelijks forum mochten ze allemaal naar voor komen en vertellen bij welke jeugdbeweging ze zijn.  Van Scouts, Chiro, Akabe, KLJ,… waren ze ! En het gekke was, ze gingen allemaal graag naar hun vereniging.  

Vroemdag 2017
Dinsdag 17 november was het weer Vroemdag op het Circuit van Zolder.
Heel wat kinderen beleefden er een TOPdag.  Als afsluiter mochten de kinderen meerijden met een echte racewagen op het circuit.  Spannend!


Herfstwandeling 2017

De klassen van juf Karolien en juf Leen combineerden de herfstwandeling en de fitometer. Onderweg hebben we veel paddenstoelen gezien, blaadjes gezocht en verzameld en we zagen zelfs een zeldzame vliegenzwam. Daarna nog wat spelen op de speeltuin. Het was een leuke dag.

Kienavond
Psst,… Ssst,…. Kien !!!!

Vrijdag 13 oktober was voor 230 kieners een geluksdag.  Vele die kien konden roepen, gingen met prachtige prijzen naar huis. De hoofdprijs was zelfs een nespresso-apparaat .  De opbrengst van deze avond gaat integraal naar de leerlingen die op zeeklassen gaan.  De uitstappen die ze maken in en rond Nieuwpoort worden daarmee betaald. Bedankt kieners namens alle kinderen en leerkrachten voor jullie steun.  We kijken al uit naar volgend jaar!

Scholenveldloop
Op woensdag 27 september en 4 oktober hebben al onze leerlingen deelgenomen aan de veldloop. Tijdens deze dag hebben we buiten de veldloop nog een tal van atletiek activiteiten uitgevoerd, o.a. 60 meter spurt, kogelstoten, verspringen, hoogspringen, trap op doel. Nadat de leerlingen in onze turnlessen goed geoefend hadden, waren ze er duidelijk klaar voor. Per geboortejaar hebben we onze leerlingen laten lopen zodat iedereen een gelijke kans had om op het podium te kunnen staan. De eerste drie leerlingen van elke reeks hebben dan ook een mooie gouden, zilveren of bronzen medaille gekregen. Voor sommigen was het podium net iets te hoog gegrepen, maar deze leerlingen kregen dan ook een drankje om hun inzet te bedanken.
Bovenop de goede prestatie van onze leerlingen mochten we genieten van een loopweertje.
Achteraf konden we dan ook terugblikken op een geslaagde scholenveldloop die voor vele een leuke activiteit was.
De sportleerkrachten,
Sven, Ben & Gus

Kienen

Mocht je nog kienkaarten nodig hebben, aarzel dan niet om onderstaande link te openen en daar vind je ook alle info.  Deze brief geeft je de mogelijkheid om nog kienkaarten te bestellen.  Even een telefoontje en het is geregeld. Hopelijk tot vrijdag 13 oktober.

Kienen

One mile a day
Het doel van ‘One Mile a Day’ is simpel: de lange inactieve blokken op school doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas. De kinderen van de lagere school gaan samen met hun leerkracht 1 mijl (1,6 km) lopen of wandelen in de frisse buitenlucht. Nadien wordt de klasactiviteit gewoon hervat. Het project, dat in Schotland zijn oorsprong vond, heeft daar aangetoond dat de kinderen na ‘de mile’ de lesactiviteiten met meer energie en concentratie hervatten.

Slakkentocht

De klas van juf Karolien ging op slakkentocht. We vonden heel veel slakken. We zochten op welke slak het was en we lieten ze een slijmspoor maken op ons blad.

 

 

Vogel en zoogdierencentrum

De klassen van juf Leen, juf Evi en juf Karolien bezochten het vogel- en zoogdierenopvangcentrum te Heusden. We kregen er een fijne rondleiding. We zagen geiten, schapen, knaagdieren, vogels, …

 

Busevacuatie

Op dinsdag 3 oktober bleef er een bus aan de schoolpoort staan.  Heel veel klassen hebben deze dag een busevacuatie geoefend.  De leerlingen leerden op een veilige en rustige manier uit de bus te stappen.  In de klas hadden ze de voorbije dagen al hard geoefend met stoeltjes.  Maar met een “echte” bus was het toch veel leuker en iets moeilijker.  Volgende week dinsdag doen we, samen met de leerlingen van het VIBO, een busevacuatie aan de mijngebouwen van Beringen-Mijn.

Onze eersteklassertjes staan in de krant.

Door naar onderstaande link te gaan, kan je de klassen van onze school vinden. Onder de gemeente Beringen (De Brug) en Paal (De Opaal). Door massaal op hun te stemmen, kunnen de kinderen een dagje efteling winnen.  Zou toch leuk zijn, niet ?

 

 

 

http://album.hbvl.be/foto-album/eerste-klasje-hbvl-2017

 

 

 

Verkeerspark

Op vrijdag 22 september mochten er heel wat kinderen zich uitleven in het verkeerspark.  Eerst stonden er fietsjes klaar, daarna gocarts.  Ze kregen uitleg over verkeersborden en verkeerstekens.  Wat hadden ze veel fietservaring opgedaan. 

 

Eerste schooldag.


Onze eerste schooldag was heel speciaal.  Iedereen werd onthaald als superhelden.  Het jaarthema gaat dus ook over ‘SUPERHELDEN’.  Uiteindelijk zijn we dit ook.  Met spelletjes, dans, zang,… werd de eerste dag een succes !

 

 

 

 

 

Schoolreglement 2017-2018

Voor downloaden, klik hier SR 2017-2018

Verzamelen van inktpatronen, toners, catridges en oude GSM’s.

Wij zijn met onze school een inzamelactie begonnen.  Als we genoeg materiaal kunnen verzamelen, krijgen we de mogelijkheid om gratis schoolmateriaal voor onze kinderen te verkrijgen.  Willen jullie allemaal er aan meehelpen ? Graag.  Materiaal mag in onze school binnengebracht worden.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.