Welkom op de site van De Brug en De Opaal!

Hoera !!!

De Brug heeft de goedkeuring gekregen om vanaf volgend schooljaar type 9 aan te bieden.

Type 9 biedt onderwijs en begeleiding op maat aan kinderen met ASS en een normale begaafdheid.

De Brug mag zowel kleuters als lagere schoolkinderen inschrijven.

Onze inschrijvingen starten vanaf april 2015.  Meer info volgt nog.

Eetdag 21 maart 2015.


Dag van de directie en forum.
Tijdens het forum op 30 januari werd mevrouw de directeur door iedereen niet in de bloemetjes maar in de chocolade gezet ! Wat heeft ze er van genoten ! Ook werd er weer heel veel gedanst, gezongen, een gedicht mooi uitgebeeld, en het nieuwe ketnetwoord ons aangeleerd ‘OMG’ (Oh my God).  Iedereen deed zo enthousiast mee, echt een fijn forum ! Bekijk de foto’s maar. 

Bosklassen type 2 in Maasmechelen.

De oudste leerlingen van de Opaal vertrekken woensdag 28 januari tot vrijdag 30 januari 2015 naar Home Fabiola in Maasmechelen.  We wensen hun een fijne bosklassen toe !


Bosklassen type 2: woensdag 28 januari 2015
Om 9u15 vertrokken Pluk van de Petteflet en zijn vrienden naar Maasmechelen om er een leuke driedaagse van te maken. Home Fabiola werd omgetoverd tot de “Petteflet” en het torenkamertje werd ingericht voor Pluk. Verder waren Aagje, de Stampertjes, Langhors en de Majoors, de Portier, mevrouw Helderder, meneer Pen en Dolly de duif van de partij. Er werd een kort toneelstukje opgevoerd waarin de personages werden voorgesteld. Alles werd vastgelegd op leuke foto’s, die je op de site kan bewonderen. Daarna mocht iedereen naar zijn kamer om de bedden op te maken. Na een kennismakingstocht kregen we toch wel honger en de keuken verraste ons met soep en lekkere frieten. Dan volgde het doorschuifsysteem met knutselen, brieven schrijven en snoezelen. Het vieruurtje werd verdeeld en daarna mochten we naar het zwembad. Na het avondmaal hadden de juffen een reuze kienavond georganiseerd met leuke prijzen. Dit alles in het teken van Pluk van de Petteflet. En dan werd het stilaan bedtijd. Iedereen heeft genoten van deze eerste bosklassendag!
Bosklassen type 2: donderdag 29 januari 2015
Na een nachtje heerlijk slapen in de Petteflet werden we om 8u00 gewekt door Meneer Pen en de Portier. We verzamelden in de leefruimte en om 8u30 mochten we ontbijten: lekkere cornflakes, brood met beleg, chocomelk, … Het was er allemaal! Na het ontbijt kregen we bezoek in de Petteflet: mevrouw Directeur kwam eens kijken hoeveel plezier we hier maken. Ze heeft geholpen met pizza’s bakken en is gaan kijken in de sporthal waar allerlei spelen stonden opgesteld. Het luchtkussen kende een groot succes. Zelfs de juffen waagden zich aan een sprong! Nadat juf Evi de pizza’s tot een goed einde gebracht had, was het alweer middag. Na het middageten, de afwasballon en de afwas speelden we een bosspel waarbij we mevrouw Helderder moesten helpen om kakkerlakken te verdelgen. Maar mama en papa Kakkerlak gooiden roet in het eten door ons te tikken zodat we telkens onze kakkerlakken weer moesten afgeven L. Het vieruurtje was meer dan welkom en hierna genoten we van een verwenmoment (nagels lakken, een voetbad, massage,…) en een ontspanningsmoment met een verhaal in de Kota (houten hut met haardvuur en hangmatten). Zalig, gewoon! Het avondeten mocht er ook weer zijn en dan was het tijd voor het zwembad! Na deze zwempartij mochten we ons klaarmaken voor het fuifje: pyjama-party met muziek, chips, cola, fanta,… Het kon niet op! Super-gezellig! Maar spijtig genoeg komt aan alles een einde en het uur van “naar bed moeten” naderde. Onze tweede dag zat erop. Tot morgen mama en papa, want dan zijn we weer terug!
Bosklassen type 2:  Vrijdag, 30 januari 2015.
Toen we vanmorgen ontwaakten lag de Petteflet bedekt onder een laagje sneeuw! Pluk was meteen in de wolken en wilde al dadelijk gaan ravotten.Maar eerst moesten we natuurlijk ontbijten: lekkere chocoladebroodjes, chocomelk, brood en allerlei  beleg.  Neen, honger heeft Pluk hier niet geleden.Na het ontbijt moesten de kamers ontruimd worden. Toen konden we eindelijk buiten in de sneeuw ravotten. Zaaaaaalig!Tegen 11.00u werden we in het zwembad verwacht. Na het zwemmen volgde ons laatste middagmaal. Dit keer stond er spaghetti op het menu met als dessert een ijsje.Nog even spelen in de Torteltuin en dan was het wachten op de bus die ons weer naar De Opaal zou brengen.We hebben ervan genoten! Dankjewel, juffen, voor deze leuke tijd. Dankjewel, ouders, dat we mee mochten! We hebben weer heel wat bijgeleerd!


Museum bezoek door de klas van juf Heidi.

Op donderdag 18 december brachten we een bezoek aan het museum ‘het kamp van Beverlo’ in Leopoldsburg. Gids Willy vertelde ons over het ontstaan van het kamp van Beverlo. Ook kregen we uitleg over de eerste wereldoorlog. We mochten voelen hoe zwaar het geweer was, lieten ons opsluiten in de cel, zagen hoe een ziekenhuis er vroeger uitzag, bekeken een filmpje van de oorlog, …Daarna brachten we ook een bezoekje aan een kerkhof van gesneuvelden van de oorlog. Er lagen heel veel jonge soldaten begraven.Het was een heel interessante dag!

Gratis soep op school


Op 5 december werden we allemaal getrakteerd op een lekkere tas tomatensoep. Dank je wel aan De Draaischijf in Beringen voor deze leuke attentie! Wat moesten wij in de plaats doen? Eventjes stil  staan bij arm en rijk in andere landen, maar ook in ons eigen landje of stad.

Sint op bezoek

Na vele weken van aftellen is hij er eindelijk.  De goede lieve sint met zijn zwarte pieten. Na een hartelijk onthaal door alle kinderen werd de sint in de turnzaal verwacht.  Al de kleinste klassen mochten om beurten naar voor komen en iets voor de sint te doen. Daarna kregen ze een grote zak snoep. En nu weer aftellen naar volgend jaar.

Musical ’1001 nachten”.

Affiche 1001 nachten

Er was eens de musical  “1001 nachten”… Zaterdag 29 november was het eindelijk zo ver! Na maanden van voorbereiding mochten we vandaag onze podiumkunsten tonen aan mama, papa, familie, vrienden,… Iedereen had de voorbije weken erg flink geoefend en was mooi verkleed en geschminkt. We waren er klaar voor! Licht uit… spot aan… de show gaat beginnen! Het publiek werd meegenomen in de betoverende wereld van Aladdin en Jasmine. We maakten kennis met de sultan,  Abu en Rajah, maar ook met Jafar en Iago. We liepen rond op de markt, we brachten een bezoek aan de donkere Grot der Wonderen, we vlogen door de lucht op een vliegend tapijt en we werden uitgenodigd op het huwelijksfeest van Aladdin en Jasmine. Het was een fantastisch spektakel waarin alle kinderen schitterden! Tot slot werd de musical afgesloten met een prachtig lied. En Aladdin en Jasmine? Die leefden nog lang en gelukkig!

Bedankt aan iedereen die er voor gezorgd heeft dat onze sterretjes die dag schitterden zoals nooit tevoren!

Voorleesouders

Op woensdagochtend 26-11-14 kwamen 14 ouders voorlezen in verschillende klassen. De kinderen én de ouders hebben er ontzettend van genoten. Deze gezellige en leerrijke activiteit willen ze nog wel eens overdoen!
Bedankt aan alle voorleesmoekes en -vakes!

Kidsteam

Op dinsdag 25 november had er in onze school het eerste kidsteam van dit schooljaar plaats.  De kinderen mochten hun kaft samen klaarmaken zodat ze de nodige papieren er konden insteken.  Wat was het spannend in zo’n vergadering zitten !

 

Volksfeest als afsluiting van De Groote Oorlog.
Op 20 november werd het project ‘De Groote Oorlog’ afgesloten met een groot volksfeest.  Op de speelplaats werd er met alle klassen een volksdans gedanst.  Gedurende heel de dag konden alle klassen genieten van oude volkspelen die opgesteld stonden in de turnzaal en polyvalente ruimte. Kegelspel, visjes vangen, tafelvalkuil, labyrint, sjoelen, troumadam,… waren één van de vele volksspelen die er te beleven waren.

Forum
Naar maandelijke gewoonte is er deze maand ook weer een forum gehouden.  De kinderen die iets beleefd hebben, een talent hebben, jarig zijn, mededelingen,… worden dan allemaal verteld.
Ook deze maand vertelden de leerlingen van juf Marijke hun ervaring van C-Mine, vertelde enkele sportieve leerlingen (Elien en Renso) uit de klas van juf Ria dat ze meegedaan hadden aan Dwars door Hasselt (Elien) waar ze knap 7de werd uit meer dan 700 deelnemers en Renso deelgenomen had aan het kampioenschap cycloball.
Er werd een liedje gezonden, een eigen ontworpen dansje gebracht, en heel wat jarige werden gehuldigd.   

Musical 1001 nachten

Bekijk even de affiche door op deze link te klikken. Affiche 1001 nachten

Wafelverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte houden we weer een wafelverkoop.
Je kan een doos wafels, vanille of chocolade, bestellen voor de prijs van €5,-
Zo steun je de school en kan je heerlijke wafels eten. 

brief wafelverkoop

Bosklassen

Voor het verslag van elke dag i.v.m. Bosklassen, kijk bij extra, daarna bosklassen 2014.  Foto’s vind je onder de rubriek foto’s. Veel kijk- en leesplezier.

Pedagogische studiedag

Op woensdag 15 oktober 2014 houden we een pedagogische studiedag.  Dit houdt in dat de kinderen die dag geen school hebben.  Noteer het even in je agenda !

 

Dag van de leerkracht

Onze leerkrachten werden dit jaar weer eens in de bloemetjes, nee ‘fruit’ gezet ! Ze kregen een gezonde, verse peer om vitamientjes op te doen om het schooljaar met veel energie in te zetten.  Het toffe idee kwam van het oudercomité en de directie om ook ons steentje aan onze fruitboeren bij te dragen !
Leerkrachten bedankt voor jullie blijvende inzet om het voor kinderen, ouders,…. een tof jaar van te maken ! 

 

Verkiezing voor de kindergemeenteraad van Beringen.

Op dinsdag 30 september vond er een verkiezing voor de kindergemeenteraad van Beringen plaats.  De oudste leerlingen mochten op hun kandidaat stemmen.  Het gebeurde in een hokje zoals bij de echte verkiezingen.  Er waren zelfs mensen van het gemeentehuis die mee kwamen controleren of alles eerlijk verliep. Wat was dat spannend !
 

Boswandeling

Op vrijdag 26 september gingen zowel de leerlingen van De Brug als de leerlingen van De Opaal samen op boswandeling naar Koersel Kapelleke.  Heel de dag gingen we van alles ontdekken en we hadden zelfs een echte rode paddestoel gezien.  Maar helaas hebben we geen enkele kabouter tegen gekomen. Het was een heel fijne, leerrijke dag.

Nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer gestart.  De kinderen werden naar hun nieuwe juf of meester gebracht waar ze kennis maakten met de juf of meester en de andere klasgenootjes.

Het schoolregelement staat op deze website onder rubriek berichten, nieuwsbrieven.
Of gewoon hier onder even klikken om te downloaden.
Download schoolreglement 2014-2015

 

 

Reacties zijn gesloten.