Welkom op de site van De Brug en De Opaal !

Nieuwe inschrijvingen

De school zal open zijn  vanaf 22 augustus van 09.30u tot 17.00u (niet in het weekend).  Handig is wel dat je even een afspraak maakt (011/42.63.28). Hopelijk mogen we je ontmoeten
 !

 

Proclamatie en fuif
Donderdag 24 juni was het zo ver !        44 Leerlingen  gaan onze school verlaten.  Maar we laten ze niet zomaar gaan.  Na een mooie proclamatie werden de mama’s en papa’s uitgenodigd om deel te nemen aan een lekkere receptie.  Dank aan de mensen die dit hebben gerealiseerd!  Ondertussen konden de kinderen hun laten gaan op hun langverwachte fuif met dj.  Ondanks de vochtige warmte die er was, sprongen en dansten de meisjes en jongens op hun muziek.  Namens de directie, schoolbestuur en leerkrachten wensen we al deze kinderen een fijne toekomst toe. 

Een geweldig weekend !!!

Zaterdag 18 juni en zondag 19 juni was er heel veel mooi volk op bezoek.  Zaterdag zijn we gestart met onze Guy Nulens 2-daagse.  Heel veel ex-wielrenners zijn samen met wielertoeristen een mooi parcours gaan afleggen van 80 km.  Na afloop zagen we blije en vermoeide gezichten.  Zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan die ex-profs voor hun steun en inzet !
Namiddag volgde er dan een schitterend schoolfeest.  Ondanks de regen genoten de kinderen van het schoolfeest.  Ze deden hun uiterste best om alle kleuren tot zijn recht te laten komen. Maar om 15 u was de sfeer niet te houden.  Op een groot scherm met z’n allen de match België-Ierland zien.  En dan nog met 3-0 winnen.  De sfeer zat er goed in !
Zondag 19 juni was er een wielertocht van 25 km, 70 km en 100 km voorzien.  De mensen hebben kunnen genieten van een prachtig uitgestippelde tocht.  Heel veel enthousiaste gezichten om te zien wanneer ze hun eindpunt bereikt hadden.  Daarna samen nagenieten van een frisse pint of een warme tas koffie met wat lekkers.
We kunnen echt spreken van een geslaagd weekend ! 

Schoolfeest
Ons schoolfeest staat dit jaar in thema van ‘kleuren’.  Dit gaat door op zaterdag 18 juni 2016 vanaf 13.00u. De kinderen hebben weer hun uiterste best gedaan om jullie alle kleuren van de regenboog te leren kennen. Zeker de moeite om een kijkje te komen nemen ! Welkom ! Nog snel iets verklappen.  Er zal een reuzescherm geplaatst worden zodat je de voetbal niet hoeft te missen.   

Guy Nulens 2 daagse

Zat 18/06 : Begeleide fietstocht met prof- en ex-profrenners -Inschrijving


 

 

 

Zon 19/06 : Vrije fietstocht – 75 KM of 100 KMMeer info

POSTER fietstocht definitief incl sponsor

Uitslag tombola 2016
Tombola 2016 

Mama’s lezen voor. 

De mama van Sezai en de mama van Nisrine kwamen in de klas van juf Jenny voorlezen. De kinderen maakten een gezellig hoekje met matten, kussens en een zeteltje. De mama’s brachten leuke, grappige verhalen mee. Ze lazen voor uit “Nippertje” en “Ridder Rikki”. Wat deden ze dat goed.  Alle kinderen luisterden aandachtig en konden nadien het verhaaltje navertellen. Voor ons mogen er nog mama’s, papa’s, oma’s, …. komen lezen hoor, want wij luisteren zo graag naar verhalen.Mama’s dank je wel.

Ocura
Op dinsdag 7 juni brachten de leerlingen van de klas van juf Ria een bezoekje aan het woon- en verzorgingtehuis Ocura te Beringen.  Ze hebben in de voormiddag voor de inwoners enkele dansjes en liedjes gezongen.  Namiddag hebben ze een rondleiding gekregen om de werking van Ocura beter te begrijpen.  Ze waren onder de indruk van het werk dat er allemaal bij kwam kijken.  
Schoolfeest De Brug

Op zaterdag 18 juni staat ons jaarlijks schoolfeest weer genoteerd.  Thema ‘Kleuren’.
Verdere info volgt nog.

Schoolreis
Naar jaarlijkse traditie gingen we met zijn allen op schoolreis op donderdag 26 mei.  Wat hadden we een schitterende dag uitgekozen.  Prachtig weer, enthousiaste kinderen en blije leerkrachten.  De dag kon niet meer stuk.  Een deel is naar kinderrijck in Bilzen geweest, een ander deel is naar de Olmse Zoo gegaan, nog een ander deel is Bokrijk gaan verkennen en de grootsten hebben de ninglisploo getrotseerd.  Iedereen was wild enthousiast over hun uitstap. Meer moet dat niet zijn.  Moe maar blije gezichten ! MAKING OFF MAQUETTE : ‘vergroening op school’.

Op volgende foto’s kan je de jongens uit de klas van juf Liesbeth in actie zien terwijl ze allemaal stuk voor stuk hun uiterste best hebben gedaan tot het realiseren van een maquette voor de wedstrijd van de gemeente Beringen “Vergroening op school.”
De maquette stelt onze rustige speelweide voor.  Op dit moment zijn de wilgenhutjes, een aantal boomstronkjes en het pad aanwezig.  De rest daar dromen wij van, we hopen vanaf volgend jaar te kunnen starten met de definitieve realisatie zodat we op onze school een veilige leeromgeving en speelplaats kunnen creëren waar onze leerlingen actief kunnen spelen met elkaar.  Een speelterrein dat plaats biedt om te ontdekken, te exploreren, …  We willen de leerlingen ook rust en geborgenheid kunnen bieden op momenten dat het niet zo makkelijk loopt om met anderen  in contact te treden.  Een speelplaats die uitnodigt om beleefd en respectvol om te gaan met medemens, natuur, maar ook met  de verschillende aangeboden materialen.  Kortom onze speelplaats moet een plaats van energie zijn waar de leerlingen zelfvertrouwen, geborgenheid, omgangsvormen en cognitieve bronnen kunnen vinden en leren.
Zoals je kan zien op de foto’s hebben de leerlingen erg goed hun best gedaan en verdienen dan ook een hele dikke pluim.
Ze kregen individuele opdrachtjes of per 2, zoals:
-          De isomoplaten groen verven.
-          Met afvalhout en werkmateriaal: een go-cart, een fiets, een kippenhok en zitbankjes maken en hierbij hun fantasie de vrije loop laten.
-          De takjes van de omheining op lengte knippen en plaatsen.
-          De boomstronkjes zagen op verschillende lengte.
-          De gekleurde totempaal versieren met foam klei.
-          Etc…
De jongens hebben functioneel gewerkt en bergen techniekwerk verzet tijdens het creëren van deze maquette.  Hopelijk wordt hun werk beloond op ‘De dag van het park’ op 29 mei 2016.  Allemaal duimen omhoog zodat we deze wedstrijd ‘Vergroening op school’ kunnen winnen met als motto ‘Meer groen, ‘t zou deugd doen !’

Bosklassen type 2

Maandag :Vol spanning kwamen we aan in de Opaal. We werden opgewacht door… FC de Kampioenen! Bieke, Marcske, Pascal, Doortje, Xavier en Carmen, ze waren er allemaal. Toen al onze valiezen in de bus zaten, vertrokken we richting Maasmechelen.
En daar zagen we nog 2 bekenden: Meneer Boma en Ronaldinho. We speelden nog even in de speeltuin en gingen daarna op zoek naar onze kamer.
De eerste activiteit van de dag was superleuk: zwemmen! Springen, ploeteren, van de glijbaan en in het bubbelbad. Het was geweldig. Van al dat spelen kregen we natuurlijk honger. De rijst met kip en currysaus smaakte dan ook heerlijk.
Namiddag maakten we ons eigen voetbaltruitje en schreven we brieven naar het thuisfront. Van het mooie weer moesten we nog even profiteren natuurlijk. We gingen voetballen en badmintonnen.
Het avondeten was een lekkere koude schotel met (kippen)worst en frikadelletjes. ‘s Avonds bij het kienen konden we fijne prijzen winnen. Nog even een frisse neus halen en dan naar dromenland. Tot morgen allemaal!
Dinsdag :  
We hadden allemaal goed geslapen en zaten met een goed humeur aan de ontbijttafel. De boterhammen met kaas, kip, confituur en choco smaakten heerlijk. Juf Kim was jarig! Ze was heel blij met haar versierde stoel, de cadeautjes en ons verjaardagslied. Na de afwas trokken we het bos in voor een superleuk spel. Er was een schatkist verstopt tussen de bomen. Om deze te vinden, moesten we opdrachten uitvoeren zodat we tips konden verzamelen. Pascal vroeg ons een toren te bouwen van bekers, DDT deed ons een autoband verplaatsen, bij Boma sorteerden we belangrijke papieren,  Ronaldinho testte onze balvaardigheid en bij Xavier en Carmen speelden we 1-2-3 fotomodel. Uiteindelijk vonden we dankzij de tips de schat. Deze was gevuld met gekleurde voetbalsnoepjes, joepie!
De voormiddag vloog voorbij en onze magen begonnen te knorren. Het middagmaal was ook een feest: frietjes met stoofvlees!
Namiddag gingen we naar de sporthal. Er stond een springkasteel en we konden even rusten in de hangende huisjes. Daarna was het tijd om te fietsen en steppen. Het avonturenpark was een heuse uitdaging. We moesten klimmen, klauteren en ons evenwicht bewaren. Even een 4 uurtje om wat energie op te doen en we konden er weer tegen.
De volgende uitdaging was het blotevoetenpad. In korte broek en zonder schoenen liepen we over dennenappels, houtschilfers, gras en door de modder. Dat kriebelde!
‘s Avonds aten we een lekkere hamburger en genoten we nog wat van het mooie weer. De kinderen van Juf Laurien hadden een mooi toneeltje voor ons in petto. Het was geweldig. En toen was het tijd voor … disco-zwemmen! Het zwembad was omgetoverd tot een heuse dancing. Er was muziek en een lichtshow. Een mooie afsluiter van een super-bosklassen.
Daarna kropen we in onze pyjama en vielen we als een blok in slaap.

 

Clown Odul
Op vrijdag 29 april mochten alle leerlingen naar een voorstelling van Clown Odul en dit in in het schuttershof te Beringen. Het was een geweldige voorstelling zowel voor de jonge kinderen als voor de oudere maar ook voor de leerkrachten.  Er werd gelachen, gezongen en samen gewerkt om een twee-uurdurende show compleet te maken.

De Opaal op stelten
Op zondag 24 april organiseren we het Buurtfeest ‘De Opaal op stelten’ in Paal.
Een gezellige middag met leuke activiteiten en lekkere hapjes en drankjes en dit alles aan democratische prijzen. De ideale gelegenheid om beter kennis te maken met onze school voor Buitengewoon Lager Onderwijs!

Geniet van een huifkartocht door Paal, neem deel aan onze “Klim je rijk” – wedstrijd of kom proeven van de volgende lekkernijen:
- wraps
- pasta
- vleesspiesjes met Turks brood
- soep
- ijsjes
- wafels op een stokje

De kinderen kunnen zich amuseren met:…
- cupcakes versieren
- springkasteel
- badges maken
- grimeren en tattoos
- bakken stapelen
- fitnesstoestellen

En nog veel meer…

Iedereen is van harte welkom!

Eetdag 2016

Naar jaarlijkse traditie houden we weer onze eetdag ! Dit jaar gaan we onze menukaart even aanpassen.  Het wordt een spaghettidag.

Download  eetkaarten
Kaarten eetdag 2016

Nelle speelt dwarsfluit

 

Nelle toont haar talent !
Ze kan prachtig dwarsfluit spelen.

 

Kunstproject Kun ST erren.

Tijdens de periode van 17 februari tot en met 26 februari 2016 liep in de school De Brug & De Opaal het project “Kun ST erren”.  Heel veel vormen van kunst kwamen aan bod.  Zo maakten de kinderen kennis met schilderen, kleien, kantklossen, muziek, voordragen, dans,…  Sommige klassen kregen een echte kunstenaar op bezoek, andere klassen gingen naar een museum of een theatervoorstelling.
“Le moment suprême” was de tentoonstelling die gehouden werd in OC De Buiting op zaterdag 27 februari.  De kunstwerken van ieder kind, van kleuter tot de laatstejaars-leerlingen, waren te bezichtigen en te koop tijdens de officiële opening en de kijkweek. Op deze tentoonstelling waren heel wat prominente gasten aanwezig die hun bewondering niet onder stoelen of banken staken.

 

Een dikke proficiat aan al die knappe kunstenaars van De Brug & De Opaal.

 Dikketruiendag

 

Op maandag 15 februari hebben we dikketruiendag gehouden.  Iedereen was voorzien van warme truien, mutsen, sjaals,… van de kou hebben we geen last gehad. 

 

De klas van juf Leen
Dag van de atletiek: 23 september
Tijdens de dag van de atletiek hebben de leerlingen heel hard hun best gedaan tijdens de loopwedstrijd.  Proficiat Nelle en Bram met jullie medaille! Zoals je kan zien stonden er ook nog andere sporten op het programma.
Boswandeling: 2 oktober
De leerlingen van juf Evi, juf Leen, juf Liesbeth en juf Nina gingen gepakt met loeppotjes, planten- en dierengids op speurtocht in het bos. Ze hebben heel wat ontdekt en gevonden. Slakken, spinnen, libellen, insecten en zelfs een pad hebben ze bestudeerd. Ook blaadjes, planten, paddenstoelen en dierensporen werden van nabij bekeken. Het was een gezellige en leerrijke wandeling in het bos.
Vroemdag: dinsdag 20 oktober : klas juf Leen, juf Evi
Op dinsdag 20 oktober gingen wij naar de Vroemdag in Zolder.  In de voormiddag konden we ons uitleven op allerlei go-carts, springkastelen, touwenparcours, … In de namiddag stond racen op het circuit op ons programma.  Het was zalig om al die gelukkige gezichten te mogen aanschouwen.
Donderdag 12 november
Juf Leen was jarig en dat werd natuurlijk gevierd.  De kinderen hebben lekkere wortelpuree met kip gemaakt.  Juf had een cake gebakken.  Terwijl de aardappelen op het vuur stonden, hebben we bladeren op de speelplaats geruimd.  Een drukke maar leuke dag.
Donderdag 26 november
Het was weer feest in de klas van juf Leen.  Thomasz was jarig en daarom hebben we lekkere chocoladepudding gemaakt en gesmuld.
Project Kunst
Donderdag 18 februari 2016 ging de klas van juf Karolien en juf Leen op bezoek in ‘Het Berenhuis’ te Heusden.  We ontdekten leuke kunstwerken rond dieren.  Hier willen we zeker nog een keertje op bezoek.
Dinsdag 23 februari werd er hard gewerkt in de klas van juf Leen.  We maakten zelf kleur van rode kool en ajuinschillen.  Daarna moesten we onze stof knopen en binden.  Het resultaat mag je komen bewonderen op de tentoonstelling.

 

Carnaval

Op vrijdag 5 februari werd er ook in onze school carnaval gevierd.  Het begin van een fijne krokusvakantie.  Iedereen had weer zijn superbest gedaan om er zo goed mogelijk uit te zien!

 

 

Move tegen pesten.
Na de middag speeltijd kwamen we allemaal samen om het pesten een halt toe te roepen. Dit was een actie van Ketnet met het lied: Iedereen brullie van Sien Wynants en Willian Boeva. Alle kinderen waren in het blauw gekleed.


 


Sint heeft een bezoekje gebracht aan alle kinderen in De Brug en De Opaal.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten waren op donderdag 3 december even komen kijken en luisteren naar de kinderen hun wensen voor hun sinterklaasgeschenkjes. Wat hadden de kinderen toffe dingen voorbereid voor de sint en zijn zwarte pieten.  Voor dat alles had de sint en de pieten allemaal een zak lekkers bij.

 

Goed aangekleed voor de winter…
Op dinsdag 1 december hebben de kinderen van juf Jenny (de opaal) en de kinderen van juf Gerd (de brug) een hele leuke dag samen beleefd. Het thema was: “Ben je klaar voor de winter?”  We hebben ijsproefjes gedaan, ons warm aangekleed, handschoenen genaaid, geskied, een kroon van olaf of anna (van de film frozen) gemaakt, warme chocomelk gedronken, winterse gezelschapsspelletjes gedaan… We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt! Laat de winter nu maar komen. Wij zijn er klaar voor!

 

De kinderen van type 9 helpen met het planten van boompjes op de speelweide.

De kinderen hebben heel hard geholpen om boompjes te planten in hun speelweide.  Ondanks het slechte weer, regen en wind, vonden ze het helemaal niet erg om dit goede werk te doen.  Heel erg bedankt, kinderen. 

 

Verzamelen van inktpatronen, toners, catridges en oude GSM’s.

Wij zijn met onze school een inzamelactie begonnen.  Als we genoeg materiaal kunnen verzamelen, krijgen we de mogelijkheid om gratis schoolmateriaal voor onze kinderen te verkrijgen.  Willen jullie allemaal er aan meehelpen ? Graag.  Materiaal mag in onze school binnengebracht worden.

 

Wafelslag
Onze heerlijke wafels zijn weer toegekomen.  Je kan ze aankopen voor slechts € 6,- per doos van 20 individueel verpakte wafels. Het is een combinatie van chocolade, vanille, suiker en suiker met chocolade. Lekker !!!

 

1 Minuut stilte
Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenis in Parijs werd er geopperd om 1 minuut stilte te houden om maandag 16 november om 12.00u.  Dit konden we niet zomaar laten voorbij gaan.  Ook wij verzamelden ons en hebben aan de vele slachtoffers gedacht.

Griezelen met de muizenklas in de Opaal.
Op zaterdag 31 oktober was het Halloween. Ook de kinderen van de muizenklas hebben dit gevierd. Als griezelige heksen kwamen we naar school en onze heksenjuffen toverden spinnetjes op onze wangen. In de gang stond er een griezeltent waar we akelige dingen konden ontdekken! We luisterden ook naar een verhaal van heksje Lotje!
Whhoeee wat was dat spannend en griezelig! Na dit akelig avontuur mochten we een Halloweenliedje gaan zingen bij de buren van de school. Omdat we dit super gedaan hadden, kregen we lekkere snoepjes! Als afsluiting van deze dag toverden we met onze spreuk echte griezelpudding met spinnenpootjes.  Mmmhh wat was dat lekker!

Halloween

In onze school  liepen op vrijdag 30 oktober heel wat vreemde leerlingen en leerkrachten rond.
De school was omgetoverd tot een echte Halloweenschool.  De werkgroep feest had een leuk idee en had daarom de hulp van juf Evi en juf Liesbeth gevraagd.  De leerlingen van deze twee klassen hebben tijdens de lessen muzische vorming een hele maand gewerkt rond Halloween.  Dit gaf als resultaat griezelige klaslokalen.  Je kon er door de spinnenwebben lopen, door donkere tunnels kruipen  en je hand in de verschillende voeldozen steken.  En alsof dat nog niet  genoeg was kon je in de heksenkring  luisteren naar enge verhalen en hadden de leerlingen naar aangepaste muziek gezocht  tijdens de muziekles.  Het was heel raar om de hoofden van  al onze meesters in een glazen bokaal te zien.  Tijdens de middag kregen de leerlingen lekkere,  zelfbereide bloedsoep met kikkerdril.  Hmm…. Wat smaakte die!!  Deze griezel-lesdag zullen we niet vlug vergeten.


=> Voor verder uitleg kijk je best bij extra, zeeklassen 2015

Dag van de leerkracht: 5 oktober
De leerkrachten werden weer eens in de bloemetjes gezet.  De directie samen met het oudercomité zorgden weer voor een aangename verrassing.  De leerkrachten kregen krijtjes en een tijdschrift voor als we even tijd moesten hebben….
Het waren niet zomaar krijtjes, maar krijtjes die we mochten opeten.
Bedankt directie en oudercomité voor deze leuke attentie !

Atletiekdag 23 september (laagste klassen) en 30 september (hoogste klassen)

Onze veldloop om 22 september op ‘t Sackske was weer een denderend succes.
Naast het veldparcours hebben we flink wat werk geleverd aan het organiseren
van nevenactiviteiten zoals hoogspringen, verspringen, spurt, kogelstoten, …
zodat elke leerling ten vollen kon genieten van deze dag.
Een dikke proficiat aan alle lopers voor jullie motivatie en inzet.

Op woensdag 30 september namen de kinderen van de geboortejaren 2005, 2004 en 2003 deel aan onze jaarlijkse atletiekdag. Onder een stralende zon konden de leerlingen zich uitleven in verschillende onderdelen van de atletiek. Zo moesten ze bijvoorbeeld hoogspringen, verspringen, kogelstoten,…. .Daarnaast stond er voor elk geboortejaar ook een loopnummer op het programma. Zo werd er in verschillende reeksen hevig gestreden voor de drie medailles. Sommigen waren blij, sommigen een beetje ontgoocheld, anderen waren dan weer opgelucht. Voor iedere loper was er aan de finish een flesje water voorzien. Onze voormiddag werd afgesloten met een penaltycup tussen de leerkrachten en met meester Dennis in doel. Meester Dennis weerde zich als een leeuw in zijn kooi en ranselde verschillende gemaakte doelpunten uit zijn goal. Uiteindelijk was het meester Ben G. die de penaltycup won. Na een leuke afsluiter van een leuke voormiddag was het tijd om opnieuw op de bus te stappen.

Kindergemeenteraad.

Op dinsdag 29 september mochten de kiesgerechtigde kinderen stemmen voor hun kandidaten in de kindergemeenteraad van Beringen. Alles ging officieel zoals bij echte verkiezingen. 

Techniekklas (leerlingen van juf Liesbeth met juf Laurien)

Tijdens de techniekles hebben we een kleitablet gemaakt waarbij de leerlingen hun namen schreven in het Arabisch, probeer de namen maar eens te ontcijferen! Daarna mochten ze versieringen aanbrengen naar keuze.

Vervolgens probeerden de leerlingen een fietsband te repareren en een ketting op te leggen. Na wat zwoegen en zweten waren de fiets en de fietsband weer zo goed als nieuw.


Het muizenklasje van juf Katleen.


De kleuters van de muizenklas beleefden een eerste spannende week in hun nieuw klasje. 

School De Brug Beringen vliegt het nieuwe schooljaar in.

Bij aankomst aan de schoolpoort werden alle leerlingen hun paspoorten  gecontroleerd.  Er werd namelijk tijdens de jaarlijkse huisbezoeken gevraagd om hun eigen portret te tekenen en dit mee te brengen tijdens de eerste schooldag.  De leerlingen kregen een welkomststicker (=boardingticket). Ze werden opgevangen op de mooi versierde speelplaats door hun leerkracht van het voorbije jaar en kregen hier hun bestemmingsticket.  Eerst hield mevrouw directeur, voor deze dag de boordkapitein, een toespraak.  Daarna kregen de leerlingen nog de nodige boordinstructie, afspraken en schoolregels door werkgroep feest, alias de stewardessen van dienst.  Er volgende nog een dans op het “vliegerlied”, waarna de leerlingen naar hun  bestemming vlogen.  De bestemming,  de nieuwe leerkracht voor dit schooljaar,  was de kleur op hun gekregen kaartje.  De voormiddag werd afgesloten met een vliegreis.  Alle leerlingen hadden gekleurde vliegertjes gevouwen.  Deze werden allemaal op hetzelfde moment de lucht in gegooid.  Op naar een fijne reis dit nieuwe schooljaar!

Kleuterklas voor kinderen met autisme spectrum stoornis.

Vanaf 1 september starten de eerste kleuters in de nieuwe kleuterklas in De Brug. Hierin bieden wij type 9 onderwijs aan voor kleuters met een autisme spectrum stoornis. Deze foto’s zijn al een voorproefje. Voor meer info kan u steeds contact met ons nemen.

Een nieuw schooljaar 2015-2016!
Op dinsdag 1 september gaan onze deuren voor het nieuwe schooljaar terug open.  De bussen komen rond hetzelfde uur. Gelieve tijdig je boekentas buiten te zetten.
De eerste dag is ‘s middags al gedaan voor de leerlingen.
De leerkrachten van De Brug komen dinsdag 25 augustus, in de namiddag, al eens een bezoekje brengen bij je thuis. De leerkrachten van De Opaal  en de leerkrachten van de auti’s komen niet langs.  De leerkrachten van de auti’s houden op donderdag 27 augustus van 17.00u tot 18.00u en de leerkrachten van De Opaal houden op vrijdag 28 augustus vanaf 18.30u een openklasdag.  Hier zijn de auti’s en de kinderen van De Opaal op uitgenodigd.

Schoolregelement 2015-2016

Download hier het schoolregelement 2015-2016

 

Reacties zijn gesloten.