1. Algemene pagina

Welkom op de site van De Brug & De Opaal.

Een lichtje in donkere tijden.

De klas van juf Tilke heeft samen lichtjes geknutseld om voor de mensen die nu alleen zijn een lichtje te zijn.  Tijdens de corona willen we alle mensen een hart onder de riem steken door een lichtje te zijn.  

Voorleesweek
Van maandag 23 november tot en met vrijdag 27 november is het voorleesweek. Op de foto zien jullie de pop-up bib in De Brug.

Het zijn allemaal nieuwe boeken voor alle kinderen, van de kleuters tot de oudste leerlingen op school.
Het zijn vooral voorleesboeken, maar ook info-boeken, leesboeken en themaboeken.
De leerkrachten konden vanaf maandagochtend hun keuze maken uit het uitgebreide gamma en zo in de loop van de voorleesweek de kinderen laten genieten van een fijn voorleesmoment.
Ook Stad Beringen heeft een Pop-up Bib omdat aan de grote bibliotheek gewerkt wordt. Meer info op https://beringen.bibliotheek.be/pop-upbib-lutgart. Kinderen kunnen daar gratis boeken uitlenen en zo kan er thuis ook (voor-)gelezen worden. Allen daarheen!

Nieuw klaslokaal
Alsof het schooljaar in juni nog niet gek genoeg geëindigd was omwille van corona. Zo gek zou het beginnen omwille van GEEN klaslokaal. Jawel, jullie lezen het goed, we hadden geen klaslokaal. De eerste week van de grote vakantie besloot meneer de directeur samen met wat collega’s om de chalet af te breken en te vervangen door hippe containerklassen. Na enkele dagen van zwaar werk was de chalet weg.
De firma van de containers kwam meten en rekenen. In overleg werd beslist dat de containers op 2 september geplaatst werden. Jawel, jullie lezen het goed, 2 september… en wanneer begint het schooljaar nu ook al weer?
Ondertussen mocht onze klas en de klas juf Claudia kamperen in het leraarslokaal. Jawel, jullie lezen het goed, kamperen. Want zonder kasten en met maar enkel een bank en een stoel voor elke leerling was het de eerste dagen niet gemakkelijk.
We zagen op 2 september de containers op grote vrachtwagens aankomen. De werkmannen installeerde alles netjes. Op het einde van de werkweek was alles klaar om te verhuizen. In het eerst volgende weekend kwam ikzelf en juf Claudia ijverig kasten in elkaar zetten, kasten vullen, poetsen, boren,… en nog zoveel meer.
Maandag 7 september was het dan zo ver… de grote verhuis van stoelen en banken. Oh wat waren we blij met ons eigen klaslokaal!!!

Dag van de jeugdbeweging in De Opaal

De kinderen van de Opaal die bij de jeugdbeweging zaten deden ook mee en hadden hun uniformpje ook aan.  Zo wisten alle kinderen wie er naar de jeugdbeweging gaat.  Ze vonden het zalig!

Beebot in de klas

Ken jij de Beebot al? Die lijkt op een bij en kan je programmeren.   Dan rijdt de Beebot naar het juiste prentje.  Soms moet je ergens passeren en soms mag je daar net niet komen.  Moeilijk hoor ! Maar wel leuk!

Ergo bij juf Shalini
Op donderdag komt de ergo juf Karolien altijd in de klas.  Dat is leuk want zij maakt altijd leuke dingen met ons! En wij hebben dan twee juffen! We hebben al prachtige sterren mogen vouwen, de eerste letter van onze naam op een plankje mogen hameren en allerlei bouwsels namaken.  Dat is allemaal erg leuk!

Leren betalen

In de klas leren we betallen. En hoe oefenen we dat beter dan te gaan winkelen? De gang en de klas worden omgetoverd tot een echte winkel. Wij kiezen wat we kopen. We zoeken het juiste bedrag bijeen en gaan betalen bij de juf. Dat is echt leuk!

Verkeerspark juf Tilke
In september mocht de klas van juf Tilke naar het verkeerspark gaan. Het was een mooie, zonnige dag. We hebben geleerd wat de plaats is van een fietser om te rijden en hoe we ons aan de verkeersregels moeten houden.

Enkele sfeerbeelden van de eerste weken van september in de klas van juf Leen.

In de klas van juf Leen wordt er hard gewerkt tijdens hoekenwerk. Kijk maar even mee …
Om de jarigen van juli en augustus te vieren bakten en smulden ze een heerlijke brownie.
Groetjes van de kinderen van de klas van juf Leen

Verslag atletiekdag oudste leerlingen
Woensdag 7 oktober 2020 stond onze jaarlijkse atletiekdag op de planning.  Vandaag waren de jongens en meisjes van het geboortejaar 2011 – 2010 – 2009 en 2008 aan de beurt.  Wat een sportievelingen hebben we in onze school.  Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’,  heeft iedereen zijn uiterste best gedaan om het aantal rondjes op de piste volledig uit te lopen.  Tijdens het wachten konden we ook nog andere sportieve activiteiten uitvoeren zoals: hoogspringen, verspringen, 30 m spurten, trap op doel en kogelstoten.  Vele kinderen genoten er ook van om te supporteren voor andere groepen en om iedereen blijven aan te moedigen om door te zetten.  De weergoden waren ons ook goedgezind.  Moe, maar voldaan keerden we terug naar huis om te vertellen over onze sportieve avonturen.

Verslag atletiekdag klas juf Lien
Woensdag 30 september was er een ateliekdag!
We werden met bussen naar daar gebracht. Eerst mochten we onze rugzakken in de kleedkamers zetten. Ook speldden we onze naam op ons T-shirt. We waren helemaal klaar om te sporten!
Er waren allerlei sportactiviteiten die we konden doen voor en tijdens het lopen.
Eerst gingen we hoogspringen. We moesten over een touw springen zonder het te raken! Er was zelfs een dikke mat waarop we mochten vallen.
Als tweede activiteit deden we verspringen. We sprongen zo ver mogelijk  in het zand.
Sprinten was onze derde activiteit. We moesten zo snel mogelijk spurten en de juf vertelde ons hoe snel we gelopen hadden.
Eindelijk kwam het spannendste moment. Wij waren aan de beurt om te lopen op de looppiste.  Sommige leerlingen van onze klas moesten één rondje lopen maar er waren ook kindjes die er zelfs twee moesten lopen!  Iedereen kreeg een flesje water na het lopen want we hadden heel veel dorst. De leerlingen van juf Lien hadden heel goed hun best gedaan. Ilihan had zelfs een gouden medaille gewonnen en Sem een zilveren medaille!
Als afsluiting van de voormiddag gingen we nog voetballen en met een tennisbal werpen.
Het was een leuke sportieve woensdag!
De leerlingen van klas A4 hebben zelf ook nog een zinnetje geschreven over de sportdag:

 • Ik vond hoogspringen leuk! Ik heb een zilveren medaille gewonnen!    Sem
 • Ik vond het sprinten echt leuk!
  Jan Marten

 • Ik heb goed gelopen!
  Shawn

 • Ik kon niet komen naar de atletiek omdat ik ziek was.
  Hasan

 • Ik vond hoogspringen heel leuk en het lopen want ik heb een gouden medaille gekregen!
  Ilihan
 • Ik hou van rennen!
  Ayoub

 • Ik vond het voetballen leuk!  
  Siraç

Verslag atletiekdag klas juf Shalini
Op woensdag, 30 september was het atletiekdag. Onze klas was er helemaal klaar voor!
Eerst deden gingen we hoogspringen, hardlopen, kogelstoten, verspringen en trappen op doel. Uiteindelijk was het onze beurt om te lopen. Eerst waren de jongens van de klas aan de beurt. Zij deden erg goed hun best en liepen allemaal de wedstrijd uit. Daarna waren de meisjes aan de beurt. Toen het touw wegging, schoot Emily er als een speer vandoor! Met ruime voorsprong werd ze eerste! Waauw! Rumeysa volgde als tweede! 2 meisjes van onze klas als eerste en tweede! Dat is wel héél knap! Maar ook de andere meisjes liepen vlot de hele wedstrijd uit. Na al die inspanningen gingen we ons fruit eten en wat drinken. Daarna nog even spelen en toen bracht de bus ons terug naar onze school.
Moe maar voldaan gingen we naar huis. Het was super fijn!

Verkeerspark juf Leen
Maandag 14 september bracht de klas van juf Leen een bezoek aan het verkeerspark.
We leerden over de verkeersborden en de verkeersregels. We mochten fietsen met de nieuwe fietsen en rijden met de go-carts.
Er waren nog heel wat moeilijke regels. Welke kan moeten we op aan het rondpunt? Waar moeten we gaan staan bij het verkeerslicht?
De juf en de meester hebben ons veel uitleg gegeven. In november gaan we nog een keertje oefenen.

Verslagje ergotherapie juf Heidi
Tijdens Ergo hebben we al een leuke kookactiviteit gedaan. Eerst moesten we het stappenplan aflezen: welke ingrediënten en benodigdheden moeten we verzamelen, welke stappen moeten we volgen, … Dan gingen we aan de slag. Een heerlijk drankje en een lekkere fruitspie waren het resultaat. Het schooljaar werd alvast feestelijk ingezet!
Bij functioneel lezen en rekenen gingen we samen met juf Corina op stap: even en oneven huisnummers ontdekken, straatnamen en openingsuren aflezen en natuurlijk de verkeersregels inoefenen. 
Tijdens functioneel rekenen hebben we ook gewerkt met geld: hoeveel kost het schoolgerief, gepast betalen en bedragen optellen met een rekenmachientje.
Je merkt het … de kids van de functionele klas van juf Heidi zijn er al goed ingevlogen in september!

Verslag Hippotherapie 01 speelleerklas juf Gerd
Een beetje spannend was het toch (vooral voor  juf Martine die op dat uurtje in de speelleerklas werkt  ) … dieren op bezoek! Eerst keken we even naar de laatste kinderen van de vorige groep die rustig op het paard rondjes reden. De kinderen van juf Gerd waren er gerust in. Dit wordt tof!
Ze wandelden kalm naar het paard toe, mochten het strelen en wat hooi geven. Dan ging Leticia als eerste op het paard zitten. Heel rustig en zelfzeker deed ze verschillende rondjes over de wei. De jongens wachtten vol ongeduld hun beurt af. Ze stapten mee met het paard en leerden dat het paard niet graag heeft dat je achter hem stapt. Dus bleven we mooi naast het paard. Na Leticia kwamen de jongens aan de beurt, Mete, Shener en Miraç. Allemaal even zelfverzekerd, bestegen ze het mooie paardje en reden verschillende rondjes over de wei.
Na het paardrijden maakten we ook kennis met een lieve hond en daarna met wel 5 konijnen. De verzorger liet de konijntjes uit de kooi zodat we ze goed konden zien en strelen. Mete probeerde ze eten te geven, maar daar hadden de konijnen geen zin in. De verzorger vertelde ons dat konijnen erg zenuwachtig zijn met zoveel bezoek. We hebben dan ook ons best gedaan om heel rustig te zijn. Hopelijk willen ze de volgende keer nog eens op bezoek komen, want het was een hele leuke tijd!
Dank u wel, lieve dieren!

Dinsdag 1 september 2020 

Welkom aan alle leerlingen.  We kunnen nu starten in een coronaproof schoolgebouw.  

 

Het thema voor dit schooljaar is 

 

Nieuwe schoolreglement 2020-2021

Op onderstaande link kan je het schoolreglement voor volgend schooljaar vinden.
Schoolreglement 2020-2021

Reacties zijn gesloten.