1. Algemene pagina

Welkom op de site van De Brug en De Opaal.

Corona update 3

(T)huistaken aanvragen
Dag lieve kinderen en ouders, mocht je toch je echt vervelen, je kan steeds een aanvraag doen om werkblaadjes te ontvangen. Stuur een mailtje naar info@debrugberingen.be, vermeld je naam en klas en er wordt je een bundeltje bezorgd. Veel plezier met de taakjes.

CLB online

CLB zet in op online ondersteuning van leerlingen en ouders tijdens de coronacrisis

Ondanks de opschorting van de lessen, blijft elk Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) gegarandeerd bereikbaar, maar er is meer: CLBch@t, het anonieme chatonthaal van de CLB-sector, wordt versterkt. Hiermee zet het CLB in op het ondersteunen van leerlingen en ouders. Vorige week nam het aantal gesprekken over corona op de chat exponentieel toe.

Naast vragen die verband houden met het coronavirus, blijft CLBch@t ook vragen beantwoorden rond allerlei andere thema’s. Alle vragen over het welbevinden & de gezondheid van leerlingen zijn welkom, alsook vragen over de onderwijsloopbaan en het leren & studeren. Daarom werd besloten om alvast deze week de chatpermanentie met 40% uit te breiden.  Tijdens de openingsuren zullen telkens 6 tot 7 chatmedewerkers beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

Leerlingen en ouders kunnen op clbchat.be terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 17-21u en op woensdag van 14-21u.  Soms is er een wachtrij, maar in vergelijking met andere organisatoren van chathulp valt dit erg goed mee. De site is geschikt voor mobiel, tablet en pc.

*** We vragen aan alle scholen om deze informatie via het elektronisch leerlingenplatform actief te delen met leerlingen & ouders. Alvast bedankt! ***

Het CLB helpt.
Brief voor ouders en leerlingen  
Klik op bovenstaande link voor meer info.

 

 

 

 

 

 

 

Beslissingen coronavirus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nationale bednetdag

Op vrijdag 13 maart deed onze school ook weer mee aan de nationale bednetdag.  Iedereen, leerlingen zowel als leerkrachten kwamen in hun pyjama,.. naar school.  Ook wij steunen bednet omdat we er jaarlijks kunnen op rekenen in onze school.  De leerlingen kunnen op een fijne manier toch vanuit hun bed of thuissituatie mee het schoolgebeuren beleven.  

Eetdag 21 maart 2020.

 

 

 

 

 

 

Coronavirus
affiche voorzorgsmaatregelen Corona

Beste ouders, 
Maandag 02 maart gaan de deuren van onze scholen opnieuw open na een weekje vakantie.
Het coronavirus heeft zich ondertussen verspreid in verschillende Europese landen. Tot nu toe is er in Vlaanderen echter geen reden tot paniek.
Kinderen of personeel zonder ziektesymptomen kunnen gewoon terugkeren naar school en kunnen hun gewone activiteiten doen zolang ze geen symptomen hebben.
In bijlage vind je een overzicht met richtlijnen.
Kinderen of personeel die naar een hoog risicogebied op reis zijn geweest, moeten waakzaam zijn voor symptomen zoals koorts, keelpijn, hoofdpijn, hoest of ademhalingsmoeilijkheden. Hebben ze symptomen, dan gaan ze niet naar school.
Krijgen ze symptomen op school, dan moeten ze meteen de klas verlaten en opgehaald worden door de ouders. De ouders contacteren de huisarts (telefonisch) voor verdere opvolging en behandeling.
De “incubatieperiode” (10 tot 14 dagen) mag niet vergeten worden.  Dat is de periode tijdens dewelke een persoon wel besmet is en dus de ziekte kan overdragen, maar zelf nog geen symptomen heeft.
Mocht je kind op school ziek worden, dan wordt je kind uit de klas verwijderd en zullen we zijn/haar ouders opbellen. De ouders contacteren dan hun huisarts (telefonisch) en vragen een huisbezoek of een afspraak buiten de consultatie-uren.
De school volgt de evolutie van zeer nabij op. Hierbij volgen we de richtlijnen van het departement onderwijs, het Agentschap Zorg en Gezondheid en het Coördinatie- en Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid.
Wensen jullie nog meer informatie?

Vriendelijke groet,
Directeur en personeelsteam

Paddenoverzet
Elk jaar trekken de padden, kikkers en salamanders in de lente terug naar hun geboortepoel. Hiervoor moeten ze de straat oversteken. Dat is heel gevaarlijk. Auto’s kunnen hen omrijden. Daarom zijn er mensen die de dieren helpen overzetten. Zo bereiken ze veilig de overkant. Ook de papa van juf Shalini helpt hen overzetten en wij mochten meedoen. We hebben meer dan 100 dieren helpen overzetten! Hiervoor moesten we ze wel vastnemen. In het begin was dat raar, maar na een tijdje deden we dit zonder problemen! Het was een fijne ervaring! Dankjewel René en Noëlla voor jullie uitleg en begeleiding! Wij vonden het super leuk!

Netbaltoernooi.
Vlak voor de krokusvakantie speelden de bovenbouw van onze school een netbaltoernooi tegen de Buiteling in de sporthal van Paal.  Tijdens de lessen LO leerde meester Sven hen het spel en alle regels.  Voor sommigen moeilijk te onthouden, maar ze hebben allemaal hun uiterste best gedaan om er een sportieve en leuke dag van te maken.  Het was vooral belangrijk om volgens het principe ‘Fair Play’ te spelen.  D.w.z. op een sportieve, eerlijke en respectvolle manier omgaan met elkaar tijdens het spel zodat het voor iedereen aangenaam en plezierig blijft.  Moe maar voldaan, konden we dan de krokusvakantie inzetten.

Project ‘Sport en spel’
Dit was een project voor de hele school. We werkten samen met de klas van juf Heidi. In groepjes deden we allerlei leuke spelletjes. We volgden ook atletiek, gingen kubben en op het springkasteel. Tijdens wiskunde speelde we petanque of jeu de boules. Hierbij moesten we om beurt met een bal gooien en meten welke bal het dichtst bij het kleine balletje lag. Dat was moeilijk maar leuk! We verfden de olympische ringen en maakten zo het logo van de Olympische Spelen. We gingen ook snoezelen en deden aan yoga. Dat kenden we niet, maar het was leuk. We werden er heel rustig van.

Atelierdag Vriendschap

De klas van juf Leen is een echte vriendengroep.  Daarom vierden ze dit met een vriendenfeest.   Iedereen bracht een kussen en een deken mee.  Hier werd een echt kamp in de klas mee gebouwd.  Plezier verzekerd!

Project ‘Vind jij dit leuk?’
We vertelden elkaar wat we leuk vinden en dat was natuurlijk spelen! Dus gingen we allerlei dingen bedenken waarbij we fijn kunnen samen spelen. Hierbij moesten we natuurlijk heel goed rekening houden met elkaar, elkaar helpen, eerlijk spelen en wat moeilijker: tegen ons verlies kunnen en helpen opruimen. Maar het was heel leuk! We bouwden kampen in de klas en speelden met allerlei speelgoed van de juf vroeger. We maakten vriendschapsbandjes, en bakten koekjes. Hmmm, lekker! We maakten ook een vriendschapspopje. Alles deden we zelf! Ontwerpen, stof kiezen, knippen en naaien! Het resultaat mag er zijn!

Project Sport en Spel
Op donderdag 5 en donderdag 12 maart werd er een ganse dag aan sport gedaan.  Naar aanleiding van ons schoolfeest ‘Olympische spelen’ werden we ondergedompeld in heel veel verschillende sporten. Zo konden we kennis maken met tennis, schermen, torbal, G-voetbal, atletiek, wereldbal, kubb, springkasteel en tafeltennis… Ook werden onze lessen gegeven rond dit thema.

Carnaval

De kinderen van de klas van juf Evelyn, juf Karolien en juf Leen vierden Carnaval.  Ze mochten zich verkleden.  Ze smulden van een suikerspin en mochten een namiddag samen spelen.  Leuk was dat daar in onze gang!

 

Schoolfeest  vol liefde.

Verjaardag

In januari werd in de klas van juf Leen de verjaardag van Sem en Belinay gevierd.  We bakten lekkere cupcakes.  Smullen maar!

 

Schoolbezoeken in het middelbaar.
Jaja, nog enkele maanden en het zit er weer op voor onze laatstejaars hier op onze school.  Dan houden we een proclamatie en kunnen ze de benen losschudden tijdens hun fuif op school.  Maar … zover zijn we nog niet.  We gaan eerst nog wat genieten van de laatste paar maanden en nog heel wat kei toffe momenten samen beleven.  Voor we het weten zijn we al juni en zwaaien we jullie uit om naar de grote school, het middelbaar, te gaan.  Op dit moment zie je hen, onze pubers, in hun vertrouwde basisschool rondlopen.  Sommigen voelen zich soms al wat te groot voor ‘al dat gespeel’ en staan eerder in groepjes op de speelplaats en zijn vooral bezig met gezien te worden en hoe ze eruit zien.  Jaja , we zien hen letterlijk en figuurlijk groeien, want ze zijn de oudsten van onze school om dan volgend schooljaar weer de jongsten te zijn van hun nieuwe school.  Een hele grote verandering als je het mij vraagt…  De overgang naar het middelbaar onderwijs is een enorm grote stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving, waar ze een aantal jaren hebben rondgelopen en alles en iedereen die bekend was, achter zich, om te starten op een nieuwe school met nieuwe klasgenoten, nieuwe leraren en nieuwe vakken.  Alles is nieuw en het is ook flink wennen om plotseling weer de jongste te zijn op school.  Voor al onze laatstejaars en hun ouders zijn dit spannende momenten en is een goede voorbereiding veel waard.  Het is belangrijk om verschillende scholen te bezoeken tijdens de infoavonden of opendeurdagen en te praten met je kind over wat hij/zij verwacht en zoekt in een middelbare school.  Méér nog, het is vooral belangrijk om een school te kiezen waarbij je kind zich gelukkig voelt en zich kan ontplooien tot een geweldig individu dat kan stralen naargelang zijn/haar kwaliteiten, kunnen en dromen.  Samen hebben we ons uiterste best gedaan om hen voldoende bagage mee te geven en hebben we met ons advies jullie een duw gegeven in de juiste richting.  Wij gaan elk jaar op scholenbezoek.  Op die manier kunnen ze zich een idee vormen hoe het straks zal zijn op hun nieuwe school. De kinderen van juf Liesbeth en juf Katrijn/juf Tilke hebben een bezoek gebracht aan het VIBO St. – Barbara, St. – Ferdinand en St. – Elisabeth. De leerlingen van juf Patricia zijn naar St. – Jan geweest en juf Evi heeft met haar leerlingen een bezoek gebracht aan het VIBO St. – Barbara en St. – Elisabeth.   Ze hebben daar mogen proeven van de verschillende richtingen die de scholen aanbieden, want dat is natuurlijk verschillend op elke school.  Tijdens het 1ste jaar zullen ze al de richtingen op deze scholen kunnen volgen, waarbij ze dan in het 2de jaar een keuze zullen moeten maken.  Wij willen jullie alvast laten mee genieten van onze sfeerfoto’s en in naam van directie en heel het leerkrachtenteam wensen wij jullie ontzettend veel succes bij deze grote stap!

Project ‘Auw!’
Tijdens dit project leerden we over pijn hebben en wat je hieraan kan doen.
We leerden bij elkaar verband leggen. We volgden de uitleg via filmpjes en stappenplannen. Er kwamen twee thuisverpleegsters naar onze klas. Zij hadden heel wat materiaal bij en oefenden met ons. Nadien kregen we een van hen een zakje met allerlei oefenmateriaal. Dat was leuk! We trokken ook naar buiten. De ziekenwagen moest de patiënt ophalen en hiervoor de aanwijzingen volgen: 2 stappen vooruit, draai naar links enz. Soms moest het snel gaan. Dan was niet hiet makkelijk. Maar wel leuk!

EHBO bij Juf Leen
In januari leren we in de klas van juf Leen over de hulpdiensten. 
We probeerden ook een windel aan een hand of een been te doen.  Hier moet nog veel op geoefend worden.
Op de foto’s zie je ons ook aan het werk tijdens het zelfstandig werk.    

 

 

 

 

 

Project Feest
We leerden welke feesten er allemaal zijn en wat er allemaal nodig is als je een feest geeft. We maakten zelf onze slingers, leerden de tafel dekken, servetten vouwen en maakten eiersalade. We maakten de uitnodiging en decoratie voor de wintertapas voor de leerkrachten. De andere functionele klassen kookten. Omdat het bijna Kerstmis was, versierden we natuurlijk ook de kerstboom.

Opbrengst Bar Paal

Op donderdag 19 december 2019 zijn juf Caroline en juf Isabelle de opbrengst van Bar Paal gaan afgeven in de Vatana aan de vrijwilligers van vzw Caroussel. De opbrengst was maar liefst €747,30. Een mooi bedrag voor een mooi doel. 

Kerstbuffet
Juf Patricia had het geweldige idee om met de klassen van onze gang iets klaar te maken in het thema van Kerstmis.  We zouden dan tijdens het 4de lesuur dat eten op een mooi versierde kersttafel plaatsen en dan kon iedereen van elkaars eten proeven op het kerstbuffet.  Fijn, zo gezellig samen de kerstvakantie inzetten.  Al snel ging dit nieuwsje als een lopend vuurtje doorheen de school, waardoor iedereen laaiend enthousiast werd en zo de hele school deelnam aan deze activiteit.  Er werden heel wat lekkere dingen gemaakt zoals crocque monsieurs, kerstwafeltjes, fruitspiesjes met gesmolten chocolade als dipsaus, mini pannenkoekjes, koekjestaart met crême au beurre, zelfgemaakte warme chocolademelk met slagroom, bladerdeeghapjes in de vorm van kerstattributen, enz… Het was een zalig gevoel van samenhorigheid in een kei leuke kerstsfeer.  Geniet maar van de sfeerfoto’s.  Wordt vervolgd…

Wintertapas voor de leerkrachten met de functionele klassen.
Zoals elk jaar doen de functionele klassen hun uiterste best om de leerkrachten 2 à 3 keer per jaar extra in de watten te leggen op culinair vlak.  De voorbijgaande jaren was dit een restaurantdag, maar dit jaar hadden we gekozen voor een wintertapas in buffetvorm.  We hoopten natuurlijk dat de leerkrachten deze verandering ook wel zouden lusten… En het antwoord is ………… : jaaaaaaaaa! Onze functionele klassen kunnen er echt wel wat van!!! Elke leerling heeft voor de volle 100 % zijn steentje bijgedragen.  Er is ook heel wat werk aan vooraf gegaan.  Een kort overzicht hiervan:
-De jongste leerlingen, van juf Shalini, hebben een prachtige affiche gemaakt met een stempeltechniek om de leerkrachten warm te maken en uit te nodigen voor onze wintertapas.  Daarnaast hebben ze de tafelversiering gemaakt voor het buffet en op de tafels.  Wauw jongens en meisjes, jullie mogen er echt wel fier op zijn!!!
-De klassen van juf Heidi, juf Evi en juf Liesbeth hebben hun eigen gepersonaliseerde keukenschort gemaakt.  Allereerst moesten de maten S, M, L of XL bij elke leerling worden opgemeten.  Natuurlijk met het oog op de toekomst, zodat ze hun keukenschort de komende jaren ook nog kunnen gebruiken tijdens kookactiviteiten.  Juf Karolien V. had hiervoor handige sjablonen uit karton gemaakt.  Wat zouden we toch doen zonder haar J  Sommigen hebben hun keukenschort gemaakt met de professionele uitleg van mama’s of moekes van leerkrachten met behulp van een naaimachine.  We willen hen hiervoor nog eens extra bedanken.  Het was een leerzame en leuke activiteit.  De leerlingen van juf Liesbeth waren in een stoffenwinkel in Heusden stof gaan kopen.  Zij moesten de technologie achterwege laten en op de old fashion way de linten aan hun keukenschort handmatig naaien.  De ene had hiervoor al wat meer geduld dan de andere en was er al wat handiger in dan de andere, maar ze hebben niet opgegeven, wel doorgezet tot het einde. 
-Vooraf konden de leerkrachten op bepaalde tijdstippen bij juf Heidi of juf Corina hun winterbuffet komen betalen.  Zo konden de leerlingen op hun gemak en in een rustigere en vertrouwde omgeving het geld ontvangen en gepast teruggeven.  Een goede rekenoefening.
-De leerlingen mochten zich opgeven voor een taak tijdens de wintertapas: het onthaal, opscheppen aan de buffettafels, de afwas doen, het afruimen van de borden, de garçons, de maîtres enz… Dankzij het draaiboek van de voorbereidingen en de dag van juf Evi, konden we hen rustig voorbereiden op het gebeuren. 
-Op maandag en dinsdagvoormiddag werden dan heel wat voorbereidingen gedaan van het eten en de zaal werd klaargezet.  De leerkrachten konden kiezen uit: mini-worstenbroodjes, mini-wraps met zalm, erwtensoep, savooistoemp met spek en er werd een speculaasdessert gemaakt van witte kaas en rode vruchten.  Vier van de 5 tapasgerechten konden ze op voorhand kiezen.  Op basis daarvan konden wij onze ingrediënten aankopen om aan de slag te gaan.
Zoals gewoonlijk werd het weer voor iedereen een onvergetelijke, lekkere en leerzame ervaring.  Wij willen de leerkrachten ook nog bedanken voor al hun complimenten en hun positieve evaluaties.  We zullen jullie voorstellen voor in de toekomst zeker en vast meenemen.  J   #functioneleklassen #superfieropalonzekids #yeswecan #lentebuffetiscoming !!!

Kerstviering in De Opaal
Naar jaarlijkse traditie heeft er in onze school steeds een kerstviering plaats.  Voor De Brug gaat deze steeds door in de kerk van Beringen maar voor De Opaal ging de kerstviering in de school door.  Mooie liedjes, een toneeltje en een kerstverhaal met de projector.  De leerlingen genoten en schenen met hun lichtjes vrolijk in het rond. Warme kerstgroeten vanuit De Opaal!

Schaatsen
Op vrijdag de 13e gingen we schaatsen. Gelukkig werd het geen pechdag! Enkel onze juf viel hard op haar poep. In het begin was het erg moeilijk om ons te verplaatsen op het ijs. Sommige kinderen gebruikten zelfs een hulpstukje: een diertje om voort te duwen. Na een tijdje begon het voor de meeste kinderen aardig te lukken. We hebben ons echt super geamuseerd. Nat van het zweet, maar zeer voldaan, vertrokken we na een uurtje schaatsen weer met de bus naar school.

Schaatsen op B-mine.
Op vrijdag 13 december gingen we met een aantal klassen in de voormiddag schaatsen aan B-Mine.  Met de bus werden we naar daar gebracht en hadden we de schaatsbaan alleen voor onze school. Zalig!   We hadden dolle pret.  Kijk maar eens naar al die lachende gezichtjes op de foto’s.  Af en toe ging er wel eens iemand tegen de grond, maar we hielpen elkaar om het schaatsen beter onder de knie te krijgen.  Volgend jaar mag deze activiteit zeker terug plaatsvinden J

Lego bij juf Leen
In december werd er een lego-namiddag georganiseerd in de klas van juf Leen.  Elk kind kreeg een voertuig en een stappenplan.  We moesten kijken, vergelijken, stap voor stap werken en doorzetten.  We vonden het heel leuk en waren blij met het resultaat. 

 

LEGOweek
Werkgroep “TECHNIEKfabriek” in de Opaal organiseerde een LEGOweek.
Alle klassen werkten op hun niveau met lego, dulpo, playmobil, …
Er werden dorpen gebouwd, fotokadertjes gemaakt, namen werden gebouwd met legoblokken, , chocoladevormpjes gemaakt, een cake gebakken, stappenplannen gevolgd, Winterland nagebouwd, …
Op de laatste dag werd er een tentoonstelling gebouwd met alle prachtige bouwwerken. Ouders, grootouders, vrienden  kwamen een kijkje nemen en genoten van onze bouwkunsten.
We zijn best fier op onze leerlingen !

Bar Paal

Wij willen als school ook ons steentje bijdrage aan de Warmste Week.
Daarom organiseerden we op dinsdagavond “Bar Paal” in De Opaal.
Een gezellig samen zijn met wat lekkers om te drinken en wat lekkers om te eten en een gezellige babbel.
De verrukkelijkste hotdog, de lekkerste smoutebollen en de warmste soep van Paal en omstreken kon er gegeten worden.
Wij kunnen het mooie bedrag van  €747,30 aan Carrousel schenken.
Carrousel organiseert begeleide vakanties voor alle jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap.
Dank je wel allemaal!

Alles met de bal


Op donderdag, 5 december gingen we met 3 klassen (juf Helga, juf Renilde en juf Brigtte)vnaar de sporthal van Beverlo om deel te nemen aan de sportactiviteit ‘Alles met de bal’. We genoten van verschillende balspelen. We leerden ook nieuwe spelletjes kennen. Na een fijne voormiddag sloten we af met een dans.

Verkeerspark juf Isabelle

Na het bezoek van de Sint op vrijdag 30 november was het tijd voor wat serieus werk. Meester Nick van het verkeerspark kwam om lesgeven over hoe we ons als voetganger in het verkeer moeten gedragen.  We hebben vooral geleerd dat we goed moeten kijken en alert moeten zijn ook als voetganger.  Bedankt meester Nick!

Welkom Sint en zwarte Piet
Hij komt, hij komt,…
Hoor wie klopt daar kinderen,.. klinkt het op de speelplaats…

Joepie, Sinterklaas is weer in het land!  Hij is natuurlijk de lieve kindjes van onze school niet vergeten.  Zalige gezichtjes, lekker snoepen en ook nog iets leuks voor in de klas.  Dankjewel lieve Sint en piet!

20 november: voorleesweek speelleerklas juf Gerd

Juf Evi (stagiaire) leest voor uit het grote sinterklaasboek in het gezellige voorleeshoekje

 

 

Leren over het heelal, de ruimte en de planeten.
De leerlingen van juf Liesbeth hebben een tijdje geleden geleerd over alles wat te maken heeft met het heelal, de ruimte en de planeten.  Voor velen heel wat nieuwe en moeilijke woordenschat, maar het was boeiend om erover te leren.  Er valt namelijk oneindig veel over te leren , net zoals het heelal oneindig is J Ze hebben hier rond allerlei activiteiten gedaan zoals: een identiteitskaart maken van planeten, video’s bekijken over de ruimte en ruimtereizen, het leven van een astronaut van dichtbij bekijken, de moonwalk, de sterrenbeelden, enz… De allerleukste opdracht was tijdens ergo en handvaardigheid: het stap voor stap namaken van hun eigen planetenstelsel in een schoendoos.  Het heeft lang geduurd voor het af was, maar kijk maar naar de foto’s, het resultaat mag er echt wel zijn !!! 

Voorleesweek
Samen lezen is zo fijn!  Bedankt Mert, Elias en Dieter (A6) om elke week samen met ons (klas juf Leen) te lezen.    Tijdens de voorleesweek kwam mama van Wout voorlezen in de klas van juf Leen.  Topmoment!

 

Atelierdag ‘Dieren’

De atelierdag van november stond in het teken van dieren.  De klas van juf Leen knutselde deze mooie dieren.

 

 

 

Atelierdag Dieren juf Gerd

15 november2019: atelierdag dieren : Leerbezoek aan Bovy met de speelleerklassen van Juf Evelyn en Juf Gerd

 

 

 

De mobiele zorgboerderij
Elke 3de dinsdag van de maand komt de mobiele zorgboerderij langs in de Opaal. De kinderen kijken er iedere maand enorm naar uit, om met konijnen & de hond te knuffelen. Deze diertjes komen in onze klas, zodat wij er een tijdje mee kunnen knuffelen, eten geven… Wat is dit leuk! We moeten er wel voor zorgen dat we rustig zijn, want anders krijgen deze kleine diertjes bang. Op het grasveld staat het grote paard, hier mogen de kinderen beurtelings een ritje op maken, en voor wie het al durft, mag het ook eens proberen met de handjes in de lucht. De meesten van onze kinderen vinden dit zelfs zo leuk dat er voor de rest van de dag enkel hierover nog gepraat word.
Klas juf Sabrina

Verjaardag juf Leen

 Juf Leen is jarig in november en daarom maakte ze samen met haar klas spaghettisaus.  Kijk maar eens mee in de kookpot welke groenten ze fijn gesneden hebben.  Aubergine, courgette, paprika, wortel en ui kon je vinden in onze saus.  Ik kan je alvast verklappen dat het zeer lekker was.  Belinay had in haar vinger gesneden en zo werd zij de fotograaf van dienst.

Lego-bouw door juf Leen

Dinsdag 22 oktober stond er een lego-bouw-namiddag op het programma in de klas van juf Leen.

De kinderen werkten samen om hun voertuig te bouwen.  De knappe bouwers kan je hier bewonderen.

Koken met Mert

 

In de klas van juf Leen werd Mert 8 jaar.  Dit werd natuurlijk gevierd!  Samen hebben we lekkere pizza gemaakt.  Kijk zelf maar hoe we dit gedaan hebben.

Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 18 oktober: Dag van de jeugdbeweging
Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen we met onze feestdag vieren! We willen ons tonen als jeugdbeweging. Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt! Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en tot slot je kan inzetten als leid(st)er.  Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal! Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen. Een jeugdbeweging is niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd!  We willen ons tonen aan de buitenwereld, om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken.  Ook De Brug en De Opaal deden mee.

Vroemdag
Op dinsdag 15 oktober gingen we met de klas van juf Valerie en de niet zeeklassers van juf Evi en juf Claudia naar de vroemdag in Zolder.
Waaaauw wat waren we al onder de indruk van al die sjieke auto’s op de parking!
Maar eerst mochten we allerlei toffe spelletjes spelen: go-carten, gekke fietsen, djembe spelen, katapult schieten, voetballen,…
En dan na de boterhammen was het eindelijk zo ver… Met een race auto op het circuit rijden! We hebben allemaal in meerdere auto’s kunnen zitten en echt genoten!
Ondanks het minder goede week hebben we ons allemaal enorm goed geamuseerd.

Verslag project ‘de wolf’

Wij leerden over de wolf. We gingen naar een tentoonstelling over de wolf in Peer. Juf Karolien ging met ons mee. We zagen wolf Roger. We leerden ook heel wat bij.

In de klas knutselden we een wolvenroedel. We schreven woorden over de wolf, luisterden naar muziek over de wolf. Het was erg leuk!

Werken met houtskool

In de klas van juf Helga zitten echte kunstenaars. Tijdens de lessen beeld leerden ze een heks tekenen. Ze kleurden ze in met houtskool.

 

De Wolf

De klassen van juf Leen, juf Lien en juf Evi gingen 4 oktober naar een tentoonstelling over ‘de wolf in Limburg’.
Dit hebben de leerlingen van juf Leen over de wolf te vertellen.
Wolf eet geen kindjes.
Wolf is wit en grijs.
De wolf kan heel snel lopen: 50 kilometer per uur.
Wolf kan ver zien.
Wolf kan heel goed ruiken  .
Wolf eet schaap.
De wolf eet dieren.
De wolf heeft gele ogen.

 

 

Bezoek aan TODI

Als afsluiter van het thema ‘We duiken erin!’ gingen de klassen van juf Leen, juf Evelyn en juf Karolien op bezoek in de duiktoren TODI in Beringen-Mijn.
Wat leuk om al die kleurrijke vissen voorbij te zien zwemmen.  We zochten een zeemeermin, maar die was er jammer genoeg niet.
Daarna gingen we picknicken onderaan de avonturenberg.  Onze boterhammen smaakten extra lekker zo in de openlucht.  Natuurlijk mochten we ook de avonturenberg beklimmen.  De juffen vonden het soms maar een beetje eng, maar wij waren helemaal niet bang.  Er werd geklommen, geschoven, gekropen en gesprongen!
Het was een superleuke dag!

Atletiekdag
tletiekdag 25 september 2019:

De kinderen van de klas van juf Leen kunnen erg hard lopen.  Wout, Siraç en Sem zijn heel blij met hun medaille.  Ze hebben allemaal snel gelopen, ver gesprongen, hoog gesprongen, met ballen gegooid en gevoetbald.  Daarom mochten ze allemaal op het podium.

Beebot

In de klas werken we soms met de beebot. Dat is een soort rijdende computer. De juf zegt waar hij naartoe moet rijden. Wij programmeren hem dan zodat hij op de juiste plaats aankomt. Zo oefenen we woorden en leren we links en rechts. Het is altijd erg leuk en spannend als we met de beebot werken. Komt hij aan waar hij moet zijn?

Snorkelen
De klas van Juf Claudia en Juf Evi zijn gaan snorkelen in TODI op maandag 23 september.
Bibberen, slapeloze nachten, stress en zenuwen… Wat gaat deze dag geven? Zijn er gevaarlijke vissen? Kunnen wij verdrinken?
Vol spanning stappen we in de auto. Ze stonden ons al dadelijk op te wachten. Na enkele regeltjes om het zowel voor de vissen als voor ons aangenaam te maken, mogen we binnen.
In onze zwemkledij gaan we 4 verdiepingen ophoog naar het bassin. We starten met een snelle blik naar de vissen en dan gaan we op zoek naar onze wetsuits en vinnen. Ook een snorkelmasker gaan we passen.
Maar nu… wie gaat als eerste??? Jens van bij Juf Claudia had dit al eens gedaan, dus hij gaf het goede voorbeeld. Stap voor stap volgden andere kinderen. Sommige hadden een half uur, een uur nodig om even te wennen aan het gedacht om erin te springen.
Uiteindelijk zijn we er allemaal in geweest. Als we nu wel of niet konden zwemmen, de wetsuits hielden ons boven water.
Het was een unieke ervaring!

Bezoek aan de politie in Beringen.
Op vrijdag 20 september gingen de leerlingen van  juf Valerie, juf Claudia, juf Patricia en juf Ria naar de opendeurdag van de politie in Beringen.
Dit was best spannend.
We kregen eerst een demonstratie met 3 politiehonden. Deze luisterden heel goed naar hun baasje. Ze lieten hen zelfs bijten in de armen en benen van boeven.
Daarna vloog er een drone over het veld. We staken onze duimen in de lucht en de drone maakte een foto van ons. Deze krijgen we binnenkort toegestuurd.
Een lieve mevrouw gaf ons daarna een rondleiding doorheen de gebouwen. We zagen de verschillende politievoertuigen, kregen een demonstratie met geweren en pepperspray en mochten een kijkje nemen in de cellen. Juf Valerie werd zelfs in de boeien geslagen. Dat was echt cool!
We eindigden in de sporthal. Daar legden we een parcourtje af en mochten we slaan met een echte knuppel. Dat was super leuk.

Verslag ergo
Op donderdagnamiddag komt juf Karolien altijd naar onze klas. Dan maken we leuke dingen! Hier zie je ons aan het werk met nageltjes en een hamer. Je ziet ons ook smullem van onze zelf gemaakte pudding. Hmmm! Dat was lekker! We maakten wat extra voor onze ouders want ’s avonds was het oudercontact. Zo konden zij ook proeven!

De Brug duikt het nieuwe schooljaar in !
Op maandag 2 september 2019 openden De Brug & De Opaal zijn deuren.  Het thema is “We duiken het nieuwe schooljaar in’.  Vele nieuwe gezichten maar ook bekende gezichten, veel lachende gezichten maar ook enkele traantjes vloeiden over de wangen maar iedereen had er alleszins enorm veel zin in. We gaan er een geweldig schooljaar van maken!

Welkom

Maandag 2 september 2019 opent de school haar deuren.  De school is een halve dag open.  De bus komt zoals altijd langs.  Gelieve tijdig de boekentas buiten te zetten. Nieuwe leerlingen worden met hun ouders in school verwacht.

 

 

Nieuwe schoolbrochure 2019-2020
Op onderstaande linken kan je de schoolbrochures voor volgend schooljaar vinden.
Schoolbrochure 19-20 type basisaanbod

Schoolbrochure 19-20 type 9

Schoolbrochure 19 – 20 De Opaal

Nieuwe schoolreglement 2019-2020

Op onderstaande link kan je het schoolreglement voor volgend schooljaar vinden.

Schoolreglement 2019-2020

 

Reacties zijn gesloten.