Welkom op de site van De Brug en De Opaal !

Guy Nulens – Tweedaagse  

Zat 18/06 : Begeleide fietstocht met prof- en ex-profrenners – Inschrijving


 

 

 

Zon 19/06 : Vrije fietstocht – 75 KM of 100 KMMeer info

POSTER fietstocht definitief incl sponsor

Schoolfeest De Brug

Op zaterdag 18 juni staat ons jaarlijks schoolfeest weer genoteerd.  Thema ‘Kleuren’.
Verdere info volgt nog.

Bosklassen type 2
Vol spanning kwamen we aan in de Opaal. We werden opgewacht door… FC de Kampioenen! Bieke, Marcske, Pascal, Doortje, Xavier en Carmen, ze waren er allemaal. Toen al onze valiezen in de bus zaten, vertrokken we richting Maasmechelen.
En daar zagen we nog 2 bekenden: Meneer Boma en Ronaldinho. We speelden nog even in de speeltuin en gingen daarna op zoek naar onze kamer.
De eerste activiteit van de dag was superleuk: zwemmen! Springen, ploeteren, van de glijbaan en in het bubbelbad. Het was geweldig. Van al dat spelen kregen we natuurlijk honger. De rijst met kip en currysaus smaakte dan ook heerlijk.
Namiddag maakten we ons eigen voetbaltruitje en schreven we brieven naar het thuisfront. Van het mooie weer moesten we nog even profiteren natuurlijk. We gingen voetballen en badmintonnen.
Het avondeten was een lekkere koude schotel met (kippen)worst en frikadelletjes. ‘s Avonds bij het kienen konden we fijne prijzen winnen. Nog even een frisse neus halen en dan naar dromenland. Tot morgen allemaal! 

Clown Odul
Op vrijdag 29 april mochten alle leerlingen naar een voorstelling van Clown Odul en dit in in het schuttershof te Beringen. Het was een geweldige voorstelling zowel voor de jonge kinderen als voor de oudere maar ook voor de leerkrachten.  Er werd gelachen, gezongen en samen gewerkt om een twee-uurdurende show compleet te maken.

De Opaal op stelten
Op zondag 24 april organiseren we het Buurtfeest ‘De Opaal op stelten’ in Paal.
Een gezellige middag met leuke activiteiten en lekkere hapjes en drankjes en dit alles aan democratische prijzen. De ideale gelegenheid om beter kennis te maken met onze school voor Buitengewoon Lager Onderwijs!

Geniet van een huifkartocht door Paal, neem deel aan onze “Klim je rijk” – wedstrijd of kom proeven van de volgende lekkernijen:
- wraps
- pasta
- vleesspiesjes met Turks brood
- soep
- ijsjes
- wafels op een stokje

De kinderen kunnen zich amuseren met:…
- cupcakes versieren
- springkasteel
- badges maken
- grimeren en tattoos
- bakken stapelen
- fitnesstoestellen

En nog veel meer…

Iedereen is van harte welkom!

Eetdag 2016

Naar jaarlijkse traditie houden we weer onze eetdag ! Dit jaar gaan we onze menukaart even aanpassen.  Het wordt een spaghettidag.

Download  eetkaarten
Kaarten eetdag 2016

Nelle speelt dwarsfluit

 

Nelle toont haar talent !
Ze kan prachtig dwarsfluit spelen.

 

Kunstproject Kun ST erren.

Tijdens de periode van 17 februari tot en met 26 februari 2016 liep in de school De Brug & De Opaal het project “Kun ST erren”.  Heel veel vormen van kunst kwamen aan bod.  Zo maakten de kinderen kennis met schilderen, kleien, kantklossen, muziek, voordragen, dans,…  Sommige klassen kregen een echte kunstenaar op bezoek, andere klassen gingen naar een museum of een theatervoorstelling.
“Le moment suprême” was de tentoonstelling die gehouden werd in OC De Buiting op zaterdag 27 februari.  De kunstwerken van ieder kind, van kleuter tot de laatstejaars-leerlingen, waren te bezichtigen en te koop tijdens de officiële opening en de kijkweek. Op deze tentoonstelling waren heel wat prominente gasten aanwezig die hun bewondering niet onder stoelen of banken staken.

 

Een dikke proficiat aan al die knappe kunstenaars van De Brug & De Opaal.

 Dikketruiendag

 

Op maandag 15 februari hebben we dikketruiendag gehouden.  Iedereen was voorzien van warme truien, mutsen, sjaals,… van de kou hebben we geen last gehad. 

 

De klas van juf Leen
Dag van de atletiek: 23 september
Tijdens de dag van de atletiek hebben de leerlingen heel hard hun best gedaan tijdens de loopwedstrijd.  Proficiat Nelle en Bram met jullie medaille! Zoals je kan zien stonden er ook nog andere sporten op het programma.
Boswandeling: 2 oktober
De leerlingen van juf Evi, juf Leen, juf Liesbeth en juf Nina gingen gepakt met loeppotjes, planten- en dierengids op speurtocht in het bos. Ze hebben heel wat ontdekt en gevonden. Slakken, spinnen, libellen, insecten en zelfs een pad hebben ze bestudeerd. Ook blaadjes, planten, paddenstoelen en dierensporen werden van nabij bekeken. Het was een gezellige en leerrijke wandeling in het bos.
Vroemdag: dinsdag 20 oktober : klas juf Leen, juf Evi
Op dinsdag 20 oktober gingen wij naar de Vroemdag in Zolder.  In de voormiddag konden we ons uitleven op allerlei go-carts, springkastelen, touwenparcours, … In de namiddag stond racen op het circuit op ons programma.  Het was zalig om al die gelukkige gezichten te mogen aanschouwen.
Donderdag 12 november
Juf Leen was jarig en dat werd natuurlijk gevierd.  De kinderen hebben lekkere wortelpuree met kip gemaakt.  Juf had een cake gebakken.  Terwijl de aardappelen op het vuur stonden, hebben we bladeren op de speelplaats geruimd.  Een drukke maar leuke dag.
Donderdag 26 november
Het was weer feest in de klas van juf Leen.  Thomasz was jarig en daarom hebben we lekkere chocoladepudding gemaakt en gesmuld.
Project Kunst
Donderdag 18 februari 2016 ging de klas van juf Karolien en juf Leen op bezoek in ‘Het Berenhuis’ te Heusden.  We ontdekten leuke kunstwerken rond dieren.  Hier willen we zeker nog een keertje op bezoek.
Dinsdag 23 februari werd er hard gewerkt in de klas van juf Leen.  We maakten zelf kleur van rode kool en ajuinschillen.  Daarna moesten we onze stof knopen en binden.  Het resultaat mag je komen bewonderen op de tentoonstelling.

 

Carnaval

Op vrijdag 5 februari werd er ook in onze school carnaval gevierd.  Het begin van een fijne krokusvakantie.  Iedereen had weer zijn superbest gedaan om er zo goed mogelijk uit te zien!

 

 

Move tegen pesten.
Na de middag speeltijd kwamen we allemaal samen om het pesten een halt toe te roepen. Dit was een actie van Ketnet met het lied: Iedereen brullie van Sien Wynants en Willian Boeva. Alle kinderen waren in het blauw gekleed.


 


Sint heeft een bezoekje gebracht aan alle kinderen in De Brug en De Opaal.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten waren op donderdag 3 december even komen kijken en luisteren naar de kinderen hun wensen voor hun sinterklaasgeschenkjes. Wat hadden de kinderen toffe dingen voorbereid voor de sint en zijn zwarte pieten.  Voor dat alles had de sint en de pieten allemaal een zak lekkers bij.

 

Goed aangekleed voor de winter…
Op dinsdag 1 december hebben de kinderen van juf Jenny (de opaal) en de kinderen van juf Gerd (de brug) een hele leuke dag samen beleefd. Het thema was: “Ben je klaar voor de winter?”  We hebben ijsproefjes gedaan, ons warm aangekleed, handschoenen genaaid, geskied, een kroon van olaf of anna (van de film frozen) gemaakt, warme chocomelk gedronken, winterse gezelschapsspelletjes gedaan… We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt! Laat de winter nu maar komen. Wij zijn er klaar voor!

 

De kinderen van type 9 helpen met het planten van boompjes op de speelweide.

De kinderen hebben heel hard geholpen om boompjes te planten in hun speelweide.  Ondanks het slechte weer, regen en wind, vonden ze het helemaal niet erg om dit goede werk te doen.  Heel erg bedankt, kinderen. 

 

Verzamelen van inktpatronen, toners, catridges en oude GSM’s.

Wij zijn met onze school een inzamelactie begonnen.  Als we genoeg materiaal kunnen verzamelen, krijgen we de mogelijkheid om gratis schoolmateriaal voor onze kinderen te verkrijgen.  Willen jullie allemaal er aan meehelpen ? Graag.  Materiaal mag in onze school binnengebracht worden.

 

Wafelslag
Onze heerlijke wafels zijn weer toegekomen.  Je kan ze aankopen voor slechts € 6,- per doos van 20 individueel verpakte wafels. Het is een combinatie van chocolade, vanille, suiker en suiker met chocolade. Lekker !!!

 

1 Minuut stilte
Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenis in Parijs werd er geopperd om 1 minuut stilte te houden om maandag 16 november om 12.00u.  Dit konden we niet zomaar laten voorbij gaan.  Ook wij verzamelden ons en hebben aan de vele slachtoffers gedacht.

Griezelen met de muizenklas in de Opaal.
Op zaterdag 31 oktober was het Halloween. Ook de kinderen van de muizenklas hebben dit gevierd. Als griezelige heksen kwamen we naar school en onze heksenjuffen toverden spinnetjes op onze wangen. In de gang stond er een griezeltent waar we akelige dingen konden ontdekken! We luisterden ook naar een verhaal van heksje Lotje!
Whhoeee wat was dat spannend en griezelig! Na dit akelig avontuur mochten we een Halloweenliedje gaan zingen bij de buren van de school. Omdat we dit super gedaan hadden, kregen we lekkere snoepjes! Als afsluiting van deze dag toverden we met onze spreuk echte griezelpudding met spinnenpootjes.  Mmmhh wat was dat lekker!

Halloween

In onze school  liepen op vrijdag 30 oktober heel wat vreemde leerlingen en leerkrachten rond.
De school was omgetoverd tot een echte Halloweenschool.  De werkgroep feest had een leuk idee en had daarom de hulp van juf Evi en juf Liesbeth gevraagd.  De leerlingen van deze twee klassen hebben tijdens de lessen muzische vorming een hele maand gewerkt rond Halloween.  Dit gaf als resultaat griezelige klaslokalen.  Je kon er door de spinnenwebben lopen, door donkere tunnels kruipen  en je hand in de verschillende voeldozen steken.  En alsof dat nog niet  genoeg was kon je in de heksenkring  luisteren naar enge verhalen en hadden de leerlingen naar aangepaste muziek gezocht  tijdens de muziekles.  Het was heel raar om de hoofden van  al onze meesters in een glazen bokaal te zien.  Tijdens de middag kregen de leerlingen lekkere,  zelfbereide bloedsoep met kikkerdril.  Hmm…. Wat smaakte die!!  Deze griezel-lesdag zullen we niet vlug vergeten.


=> Voor verder uitleg kijk je best bij extra, zeeklassen 2015

Dag van de leerkracht: 5 oktober
De leerkrachten werden weer eens in de bloemetjes gezet.  De directie samen met het oudercomité zorgden weer voor een aangename verrassing.  De leerkrachten kregen krijtjes en een tijdschrift voor als we even tijd moesten hebben….
Het waren niet zomaar krijtjes, maar krijtjes die we mochten opeten.
Bedankt directie en oudercomité voor deze leuke attentie !

Atletiekdag 23 september (laagste klassen) en 30 september (hoogste klassen)

Onze veldloop om 22 september op ‘t Sackske was weer een denderend succes.
Naast het veldparcours hebben we flink wat werk geleverd aan het organiseren
van nevenactiviteiten zoals hoogspringen, verspringen, spurt, kogelstoten, …
zodat elke leerling ten vollen kon genieten van deze dag.
Een dikke proficiat aan alle lopers voor jullie motivatie en inzet.

Op woensdag 30 september namen de kinderen van de geboortejaren 2005, 2004 en 2003 deel aan onze jaarlijkse atletiekdag. Onder een stralende zon konden de leerlingen zich uitleven in verschillende onderdelen van de atletiek. Zo moesten ze bijvoorbeeld hoogspringen, verspringen, kogelstoten,…. .Daarnaast stond er voor elk geboortejaar ook een loopnummer op het programma. Zo werd er in verschillende reeksen hevig gestreden voor de drie medailles. Sommigen waren blij, sommigen een beetje ontgoocheld, anderen waren dan weer opgelucht. Voor iedere loper was er aan de finish een flesje water voorzien. Onze voormiddag werd afgesloten met een penaltycup tussen de leerkrachten en met meester Dennis in doel. Meester Dennis weerde zich als een leeuw in zijn kooi en ranselde verschillende gemaakte doelpunten uit zijn goal. Uiteindelijk was het meester Ben G. die de penaltycup won. Na een leuke afsluiter van een leuke voormiddag was het tijd om opnieuw op de bus te stappen.

Kindergemeenteraad.

Op dinsdag 29 september mochten de kiesgerechtigde kinderen stemmen voor hun kandidaten in de kindergemeenteraad van Beringen. Alles ging officieel zoals bij echte verkiezingen. 

Techniekklas (leerlingen van juf Liesbeth met juf Laurien)

Tijdens de techniekles hebben we een kleitablet gemaakt waarbij de leerlingen hun namen schreven in het Arabisch, probeer de namen maar eens te ontcijferen! Daarna mochten ze versieringen aanbrengen naar keuze.

Vervolgens probeerden de leerlingen een fietsband te repareren en een ketting op te leggen. Na wat zwoegen en zweten waren de fiets en de fietsband weer zo goed als nieuw.


Het muizenklasje van juf Katleen.


De kleuters van de muizenklas beleefden een eerste spannende week in hun nieuw klasje. 

School De Brug Beringen vliegt het nieuwe schooljaar in.

Bij aankomst aan de schoolpoort werden alle leerlingen hun paspoorten  gecontroleerd.  Er werd namelijk tijdens de jaarlijkse huisbezoeken gevraagd om hun eigen portret te tekenen en dit mee te brengen tijdens de eerste schooldag.  De leerlingen kregen een welkomststicker (=boardingticket). Ze werden opgevangen op de mooi versierde speelplaats door hun leerkracht van het voorbije jaar en kregen hier hun bestemmingsticket.  Eerst hield mevrouw directeur, voor deze dag de boordkapitein, een toespraak.  Daarna kregen de leerlingen nog de nodige boordinstructie, afspraken en schoolregels door werkgroep feest, alias de stewardessen van dienst.  Er volgende nog een dans op het “vliegerlied”, waarna de leerlingen naar hun  bestemming vlogen.  De bestemming,  de nieuwe leerkracht voor dit schooljaar,  was de kleur op hun gekregen kaartje.  De voormiddag werd afgesloten met een vliegreis.  Alle leerlingen hadden gekleurde vliegertjes gevouwen.  Deze werden allemaal op hetzelfde moment de lucht in gegooid.  Op naar een fijne reis dit nieuwe schooljaar!

Kleuterklas voor kinderen met autisme spectrum stoornis.

Vanaf 1 september starten de eerste kleuters in de nieuwe kleuterklas in De Brug. Hierin bieden wij type 9 onderwijs aan voor kleuters met een autisme spectrum stoornis. Deze foto’s zijn al een voorproefje. Voor meer info kan u steeds contact met ons nemen.

Een nieuw schooljaar 2015-2016!
Op dinsdag 1 september gaan onze deuren voor het nieuwe schooljaar terug open.  De bussen komen rond hetzelfde uur. Gelieve tijdig je boekentas buiten te zetten.
De eerste dag is ‘s middags al gedaan voor de leerlingen.
De leerkrachten van De Brug komen dinsdag 25 augustus, in de namiddag, al eens een bezoekje brengen bij je thuis. De leerkrachten van De Opaal  en de leerkrachten van de auti’s komen niet langs.  De leerkrachten van de auti’s houden op donderdag 27 augustus van 17.00u tot 18.00u en de leerkrachten van De Opaal houden op vrijdag 28 augustus vanaf 18.30u een openklasdag.  Hier zijn de auti’s en de kinderen van De Opaal op uitgenodigd.

Schoolregelement 2015-2016

Download hier het schoolregelement 2015-2016

 

Reacties zijn gesloten.