Welkom op de site van De Brug en De Opaal!

Wafelslag
Onze heerlijke wafels zijn weer toegekomen.  Je kan ze aankopen voor slechts € 6,- per doos van 20 individueel verpakte wafels. Het is een combinatie van chocolade, vanille, suiker en suiker met chocolade. Lekker !!!

 

1 Minuut stilte
Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenis in Parijs werd er geopperd om 1 minuut stilte te houden om maandag 16 november om 12.00u.  Dit konden we niet zomaar laten voorbij gaan.  Ook wij verzamelden ons en hebben aan de vele slachtoffers gedacht.

Halloween

In onze school  liepen op vrijdag 30 oktober heel wat vreemde leerlingen en leerkrachten rond.
De school was omgetoverd tot een echte Halloweenschool.  De werkgroep feest had een leuk idee en had daarom de hulp van juf Evi en juf Liesbeth gevraagd.  De leerlingen van deze twee klassen hebben tijdens de lessen muzische vorming een hele maand gewerkt rond Halloween.  Dit gaf als resultaat griezelige klaslokalen.  Je kon er door de spinnenwebben lopen, door donkere tunnels kruipen  en je hand in de verschillende voeldozen steken.  En alsof dat nog niet  genoeg was kon je in de heksenkring  luisteren naar enge verhalen en hadden de leerlingen naar aangepaste muziek gezocht  tijdens de muziekles.  Het was heel raar om de hoofden van  al onze meesters in een glazen bokaal te zien.  Tijdens de middag kregen de leerlingen lekkere,  zelfbereide bloedsoep met kikkerdril.  Hmm…. Wat smaakte die!!  Deze griezel-lesdag zullen we niet vlug vergeten.


=> Voor verder uitleg kijk je best bij extra, zeeklassen 2015

Dag van de leerkracht: 5 oktober
De leerkrachten werden weer eens in de bloemetjes gezet.  De directie samen met het oudercomité zorgden weer voor een aangename verrassing.  De leerkrachten kregen krijtjes en een tijdschrift voor als we even tijd moesten hebben….
Het waren niet zomaar krijtjes, maar krijtjes die we mochten opeten.
Bedankt directie en oudercomité voor deze leuke attentie !

Atletiekdag 23 september (laagste klassen) en 30 september (hoogste klassen)

Onze veldloop om 22 september op ‘t Sackske was weer een denderend succes.
Naast het veldparcours hebben we flink wat werk geleverd aan het organiseren
van nevenactiviteiten zoals hoogspringen, verspringen, spurt, kogelstoten, …
zodat elke leerling ten vollen kon genieten van deze dag.
Een dikke proficiat aan alle lopers voor jullie motivatie en inzet.

Op woensdag 30 september namen de kinderen van de geboortejaren 2005, 2004 en 2003 deel aan onze jaarlijkse atletiekdag. Onder een stralende zon konden de leerlingen zich uitleven in verschillende onderdelen van de atletiek. Zo moesten ze bijvoorbeeld hoogspringen, verspringen, kogelstoten,…. .Daarnaast stond er voor elk geboortejaar ook een loopnummer op het programma. Zo werd er in verschillende reeksen hevig gestreden voor de drie medailles. Sommigen waren blij, sommigen een beetje ontgoocheld, anderen waren dan weer opgelucht. Voor iedere loper was er aan de finish een flesje water voorzien. Onze voormiddag werd afgesloten met een penaltycup tussen de leerkrachten en met meester Dennis in doel. Meester Dennis weerde zich als een leeuw in zijn kooi en ranselde verschillende gemaakte doelpunten uit zijn goal. Uiteindelijk was het meester Ben G. die de penaltycup won. Na een leuke afsluiter van een leuke voormiddag was het tijd om opnieuw op de bus te stappen.

Kindergemeenteraad.

Op dinsdag 29 september mochten de kiesgerechtigde kinderen stemmen voor hun kandidaten in de kindergemeenteraad van Beringen. Alles ging officieel zoals bij echte verkiezingen. 

Techniekklas (leerlingen van juf Liesbeth met juf Laurien)

Tijdens de techniekles hebben we een kleitablet gemaakt waarbij de leerlingen hun namen schreven in het Arabisch, probeer de namen maar eens te ontcijferen! Daarna mochten ze versieringen aanbrengen naar keuze.

Vervolgens probeerden de leerlingen een fietsband te repareren en een ketting op te leggen. Na wat zwoegen en zweten waren de fiets en de fietsband weer zo goed als nieuw.


Het muizenklasje van juf Katleen.


De kleuters van de muizenklas beleefden een eerste spannende week in hun nieuw klasje. 

School De Brug Beringen vliegt het nieuwe schooljaar in.

Bij aankomst aan de schoolpoort werden alle leerlingen hun paspoorten  gecontroleerd.  Er werd namelijk tijdens de jaarlijkse huisbezoeken gevraagd om hun eigen portret te tekenen en dit mee te brengen tijdens de eerste schooldag.  De leerlingen kregen een welkomststicker (=boardingticket). Ze werden opgevangen op de mooi versierde speelplaats door hun leerkracht van het voorbije jaar en kregen hier hun bestemmingsticket.  Eerst hield mevrouw directeur, voor deze dag de boordkapitein, een toespraak.  Daarna kregen de leerlingen nog de nodige boordinstructie, afspraken en schoolregels door werkgroep feest, alias de stewardessen van dienst.  Er volgende nog een dans op het “vliegerlied”, waarna de leerlingen naar hun  bestemming vlogen.  De bestemming,  de nieuwe leerkracht voor dit schooljaar,  was de kleur op hun gekregen kaartje.  De voormiddag werd afgesloten met een vliegreis.  Alle leerlingen hadden gekleurde vliegertjes gevouwen.  Deze werden allemaal op hetzelfde moment de lucht in gegooid.  Op naar een fijne reis dit nieuwe schooljaar!

Kleuterklas voor kinderen met autisme spectrum stoornis.

Vanaf 1 september starten de eerste kleuters in de nieuwe kleuterklas in De Brug. Hierin bieden wij type 9 onderwijs aan voor kleuters met een autisme spectrum stoornis. Deze foto’s zijn al een voorproefje. Voor meer info kan u steeds contact met ons nemen.

Een nieuw schooljaar 2015-2016!
Op dinsdag 1 september gaan onze deuren voor het nieuwe schooljaar terug open.  De bussen komen rond hetzelfde uur. Gelieve tijdig je boekentas buiten te zetten.
De eerste dag is ‘s middags al gedaan voor de leerlingen.
De leerkrachten van De Brug komen dinsdag 25 augustus, in de namiddag, al eens een bezoekje brengen bij je thuis. De leerkrachten van De Opaal  en de leerkrachten van de auti’s komen niet langs.  De leerkrachten van de auti’s houden op donderdag 27 augustus van 17.00u tot 18.00u en de leerkrachten van De Opaal houden op vrijdag 28 augustus vanaf 18.30u een openklasdag.  Hier zijn de auti’s en de kinderen van De Opaal op uitgenodigd.

Schoolregelement 2015-2016

Download hier het schoolregelement 2015-2016

 

Reacties zijn gesloten.