Welkom op de site van De Brug en De Opaal!

Atletiekdag 23 september (laagste klassen) en 30 september (hoogste klassen)

Onze veldloop om 22 september op ‘t Sackske was weer een denderend succes.
Naast het veldparcours hebben we flink wat werk geleverd aan het organiseren
van nevenactiviteiten zoals hoogspringen, verspringen, spurt, kogelstoten, …
zodat elke leerling ten vollen kon genieten van deze dag.
Een dikke proficiat aan alle lopers voor jullie motivatie en inzet.

Op woensdag 30 september namen de kinderen van de geboortejaren 2005, 2004 en 2003 deel aan onze jaarlijkse atletiekdag. Onder een stralende zon konden de leerlingen zich uitleven in verschillende onderdelen van de atletiek. Zo moesten ze bijvoorbeeld hoogspringen, verspringen, kogelstoten,…. .Daarnaast stond er voor elk geboortejaar ook een loopnummer op het programma. Zo werd er in verschillende reeksen hevig gestreden voor de drie medailles. Sommigen waren blij, sommigen een beetje ontgoocheld, anderen waren dan weer opgelucht. Voor iedere loper was er aan de finish een flesje water voorzien. Onze voormiddag werd afgesloten met een penaltycup tussen de leerkrachten en met meester Dennis in doel. Meester Dennis weerde zich als een leeuw in zijn kooi en ranselde verschillende gemaakte doelpunten uit zijn goal. Uiteindelijk was het meester Ben G. die de penaltycup won. Na een leuke afsluiter van een leuke voormiddag was het tijd om opnieuw op de bus te stappen.

Kindergemeenteraad.


Op dinsdag 29 september mochten de kiesgerechtigde kinderen stemmen voor hun kandidaten in de kindergemeenteraad van Beringen. Alles ging officieel zoals bij echte verkiezingen. 

Techniekklas (leerlingen van juf Liesbeth met juf Laurien)

Tijdens de techniekles hebben we een kleitablet gemaakt waarbij de leerlingen hun namen schreven in het Arabisch, probeer de namen maar eens te ontcijferen! Daarna mochten ze versieringen aanbrengen naar keuze.

Vervolgens probeerden de leerlingen een fietsband te repareren en een ketting op te leggen. Na wat zwoegen en zweten waren de fiets en de fietsband weer zo goed als nieuw.


Het muizenklasje van juf Katleen.


De kleuters van de muizenklas beleefden een eerste spannende week in hun nieuw klasje. 

School De Brug Beringen vliegt het nieuwe schooljaar in.

Bij aankomst aan de schoolpoort werden alle leerlingen hun paspoorten  gecontroleerd.  Er werd namelijk tijdens de jaarlijkse huisbezoeken gevraagd om hun eigen portret te tekenen en dit mee te brengen tijdens de eerste schooldag.  De leerlingen kregen een welkomststicker (=boardingticket). Ze werden opgevangen op de mooi versierde speelplaats door hun leerkracht van het voorbije jaar en kregen hier hun bestemmingsticket.  Eerst hield mevrouw directeur, voor deze dag de boordkapitein, een toespraak.  Daarna kregen de leerlingen nog de nodige boordinstructie, afspraken en schoolregels door werkgroep feest, alias de stewardessen van dienst.  Er volgende nog een dans op het “vliegerlied”, waarna de leerlingen naar hun  bestemming vlogen.  De bestemming,  de nieuwe leerkracht voor dit schooljaar,  was de kleur op hun gekregen kaartje.  De voormiddag werd afgesloten met een vliegreis.  Alle leerlingen hadden gekleurde vliegertjes gevouwen.  Deze werden allemaal op hetzelfde moment de lucht in gegooid.  Op naar een fijne reis dit nieuwe schooljaar!

Kleuterklas voor kinderen met autisme spectrum stoornis.

Vanaf 1 september starten de eerste kleuters in de nieuwe kleuterklas in De Brug. Hierin bieden wij type 9 onderwijs aan voor kleuters met een autisme spectrum stoornis. Deze foto’s zijn al een voorproefje. Voor meer info kan u steeds contact met ons nemen.

Een nieuw schooljaar 2015-2016!
Op dinsdag 1 september gaan onze deuren voor het nieuwe schooljaar terug open.  De bussen komen rond hetzelfde uur. Gelieve tijdig je boekentas buiten te zetten.
De eerste dag is ‘s middags al gedaan voor de leerlingen.
De leerkrachten van De Brug komen dinsdag 25 augustus, in de namiddag, al eens een bezoekje brengen bij je thuis. De leerkrachten van De Opaal  en de leerkrachten van de auti’s komen niet langs.  De leerkrachten van de auti’s houden op donderdag 27 augustus van 17.00u tot 18.00u en de leerkrachten van De Opaal houden op vrijdag 28 augustus vanaf 18.30u een openklasdag.  Hier zijn de auti’s en de kinderen van De Opaal op uitgenodigd.

 

Download schoolreglement 2014-2015

 

 

Reacties zijn gesloten.