Welkom op de site van De Brug en De Opaal!

 

Nieuwe inschrijvingen

Om U niet nodeloos te laten wachten, kan U best vooraf een afspraak te maken (011/42.63.28)
Van 30 juni tot 04 juli 2014 van 10.00u tot 17.00u
Vanaf 22 augustus 2014 van 13.00u tot 17.00u
of op afspraak.

 

Kinderfeest
Op dinsdag 24 juni werd er een heus kinderfeest georganiseerd.  Dit alles omdat onze school 50 jaar bestaat.  De kinderen konden om beurten genieten van 5 springkastelen, glittertattoo’s, kinderdisco,  speelveld spelletjes spelen zoals touwtrekken, badge maken,… En in de namiddag kwam er geweldige goochelaar.  Er werden zelfs enkele goocheltrucs aangeleerd.
Het was een dag om nooit te vergeten !  

Laatstejaars

Onze laatstejaars hebben traditioneel hun proclamatie en afscheidsfuif gekregen.  Eerst werd er een viering met uitreiking van de diploma’s en foto’s gehouden. Daarna werd er aan de ouders een receptie aangeboden terwijl de kinderen hun fuif mochten hebben. Het was super !

 

Schoolfeest
Wat moet je hebben voor een geslaagd schoolfeest ?
* enthousiaste kinderen
* toffe ouders
* gemotiveerde leerkrachten
* mooi weer
* leuke dansjes
*…
Al deze dingen waren aanwezig.  Het was meer dan geslaagd.  Bedankt aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze geweldige dag. 


WK De Opaal
Niet alleen de Rode Duivels spelen voetbalwedstrijden.. Ook in De Opaal wordt er hevig gevoetbald!
4 gemengde ploegen strijden tegen elkaar.. Kleuters, leerlingen lagere school en juffen doen mee!
Vandaag speelden de rode en de groene ploeg tegen elkaar.. Het was een spannende match!
De rode ploeg won met 1-0!
Morgen meer WK-nieuws vanuit De Opaal..

Hier zijn we weer met nieuws van het WK in De Opaal!
De supporters naast het veld stonden klaar.. Zwart, geel en rood was overal te zien!
Het was een spannende match tussen de paarse ploeg en de gele ploeg..
Scheidsrechter Juf Elke had het druk en er was zelfs een penalty!
Na 10 minuten speeltijd was het de gele ploeg die won met 1-0..
De sfeer zat er volledig in!!
Donderdag volgt de halve finale tussen paars en groen!
Meer foto’s van fotograaf Juf Caroline en het nieuw verslagje van reporter Juf Lieze volgen..

Eerste communie

Onze eerste communicantjes hebben op donderdag 29 mei dat gevierd in de kerk van Beringen.  Ze zagen er beeldig uit.Proficiat aan hen en de ouders.

 

Bosklassen type 2-leerlingen.
Maandag :
Hallo allemaal,
Op maandag 26 mei was het eindelijk zover! We vertrokken ’s morgens met 25 kinderen en 8 leerkrachten van type 2 op bosklassen in Maasmechelen.Pippi Langkous stond ons op te wachten, samen met haar vrienden Tommy en Annika. Ook de politieagenten Kling en Klang waren erbij en Tante Pastellia zorgde ervoor dat alles netjes verliep. Aangekomen in Villa Kakelbont stond fotograaf Robbe paraat om de mooiste reportage ooit te maken van Pippi met al haar vriendjes. Na een korte rondleiding en verkenning in en rond Villa Kakelbont hebben we onze bedden opgemaakt en onze kleren netjes in de kast gehangen. Onze grommende maagjes verklapten dat het al middag was en de keuken bracht ons een heerlijke maaltijd: soep, rijst, kip en als dessert een potje pudding. De afwas gebeurde aan de hand van een ballonnenspel. Jullie zullen nog vaak het lied van de afwasballon horen! Even tijd om te spelen en dan… hop, naar de volgende activiteiten. Het werd een doorschuifsysteem: kaartjes schrijven, blote-voetenpad, snoezelen, tekenen en een fles versieren met een boodschap in. Er viel af en toe een bui maar daar hebben wij geen last van in Villa Kakelbont. Na het avondeten werden de zwemzakjes klaargemaakt om een duik te nemen in het subtropisch zwemparadijs. Wat een fun!!! En dan volgde nog een verrassing: de leerlingen van juf Evi hadden voor iedereen een pakje gemaakt die op muziek werden doorgegeven. Maar er zaten ook foppakjes bij!   :-)
Ten slotte vertelde Pippi van op haar Pippibed nog een leuk verhaaltje en dan was het slaaptijd!
Het was een heel mooie, eerste bosklassendag!
Vele groetjes van ons allemaal!
Dinsdag :
Dag lieve ouders,
Iedereen had rustig geslapen en verscheen in pyjama aan de ontbijttafel. Moet kunnen, vonden wij! Er was keuze genoeg: corn-flakes, brood, choco, confituur, kaas, vlees, speculoospasta, chocomelk, melk, koffie, ….
Na dit overheerlijk ontbijt wisselden we onze pyjama voor onze zwemkleren en trokken we naar het zwembad waar we ons weer reuze geamuseerd hebben.
Na het zwemmen kregen we een lekker stukje fruit en mochten we de post van het thuisfront lezen.
Zodadelijk haalt juf Betsy het middagmaal (frietjes! J) en straks horen jullie weer meer van ons.
Groetjes van ons allen!
Dag 2 (vervolg)
Hallo iedereen,
Onze avonturen op bosklassen zijn nog niet ten einde! De frietjes van deze middag smaakten overheerlijk! We hadden zoveel gegeten dat we er moe van werden. Of zou dit door de gezonde boslucht komen? Namiddag hebben we een bosspel gespeeld. De regen kon ons niet tegenhouden. Het spel stond weer in het teken van Pippi Langkous en we deden er alles aan om uit de handen van Kling en Klang te blijven, de gemene agenten.Van spelen krijg je honger en het vieruurtje was ook weer welkom. Daarna hebben we buiten nog leuke spelletjes gespeeld onder leiding van Pippi Langkous en haar vrienden. Na het avondeten en de afwas kwam het slotmoment met een grote verrassing: de papa van Pippi Langkous is na een lange tijd teruggekomen en het was een blij weerzien! Reden tot feesten, dus!
Maar hierover vertellen we jullie later meer!
Lieve bosklassengroetjes,
Pippi Langkous en al haar vriendjes
Woensdag
En het werd een spetterend feest, gisterenavond! Met een grote verrassing: de papa van Pippi Langkous kwam na een hele lange tijd terug thuis! Pippi was dolgelukkig, natuurlijk. En haar vrienden ook. Er werd gedanst en gezongen dat het een lieve lust was. De chips en de cola of limonade maakten het feest compleet!Om terug een beetje tot rust te komen werden we verwacht in de Kota waar juf Betsy en juf Caroline de open haard hadden aangemaakt. De Kota is een gezellige hut met een open vuur en zitschommels om heerlijk te relaxen. Dan werd het stilaan slaaptijd. In groepjes van twee, drie of vier gingen we naar onze kamers. Mevrouw Directeur is ons komen bezoeken en kwam ons allen persoonlijk goede nacht  wensen. Wel lief hé!  Na een uurtje was het overal rustig in Villa Kakelbont. Vandaag kregen we croissants als ontbijt. Dit was nodig want we moesten toch nog hard werken: lakens aftrekken, opruimen, valiezen pakken, …. Maar na het ontbijt was het go-cart-tijd! Terwijl één groep het parcours aflegde in een go-cart kon de andere groep ravotten op het speelplein.Om 12.00u mochten we voor de laatste keer aan tafel om de Maasmechelse spaghetti te proeven. Na de afwas zat het er echt op. Nu was het enkel nog wachten op de bus die ons terug naar De Opaal bracht.We kunnen terugblikken op een fantastische driedaagse, daar in de Maasmechelse bossen. Een dikke pluim voor alle brave kinderen! Met deze geven we de aftrap om elk jaar zulke meerdaagse activiteit te organiseren. Juffen en kinderen leren elkaar op deze manier nog beter kennen en onze kinderen zijn een hele ervaring rijker.
Bedankt, ouders, voor jullie vertrouwen in ons! Luister nu maar naar hun talrijke verhalen!
Groetjes,
De juffen

Uitstap Corsala Koersel 

Op donderdag 8 mei vertrokken de leerlingen van juf Ria, juf Elke en juf Linsy met de fiets richting Koersel.  We brachten een bezoekje aan de mensen van het rusthuis’ Corsala’.  We werden meteen hartelijk ontvangen door de bejaarden.  We zongen, dansten of maakten een praatje met hen.  Als afsluiter kregen ze ook nog een zelfgemaakt geschenkje van de leerlingen.  Namiddag mochten we een kijkje nemen in het gebouw en leerden we hoe de mensen daar verzorgd werden.  Met een dankbaar en tevreden gevoel reden we met de fiets terug richting Beringen.

Pasen op school

 

Onze paasjuffen deelden na de paasvakantie chocolade eitjes uit voor iedereen.  Was dat geen verrassing !!!

 

Vrolijk Pasen

Namens de directie, schoolbestuur en leerkrachten wensen we iedereen een Vrolijk Pasen en een deugddoende vakantie toe.

Uitstap naar Diest.

De leerlingen van de klas van juf Ria, juf Elke M en juf Linsy gingen een dagje naar Diest.  Ze kregen onder begeleiding en uniform uitleg over het ontstaan en bestaan van Diest.  Het was een zeer leerrijke dag. 

 

Zwemmen

Gelukkig kunnen we toch nog elke maand gaan zwemmen in het zwembad van Tessenderlo.  Daar kunnen we ons hartje ophalen door echt te leren zwemmen en te genieten van het water.

 

 

Lentekriebels juf Leen

De klas van juf Leen zijn op ontdekking geweest in het bos om te zien hoe de lente haar intrede heeft gemaakt.  Ze mochten genieten van het mooie weer, de nieuwe knoppen in de bomen, jonge plantjes en bloemetjes,… Heerlijk de eerste lentezon op je snoetje krijgen !

Atelierdag Carnaval op school.

Op donderdag 27 maart konden de kinderen genieten van Carnaval op school.  Ze hadden een atelierdag waar ze in de voormiddag hun verkleedkleren mochten maken en in de namiddag aan allerlei spelletjes konden deelnemen.  Ze konden genieten van echte carnavalmuziek op de speelplaats en het rapen van snoepgoed.  Fijn, zo’n dag niet enkel achter onze bankjes,…

 

Ijssalon en lentemarkt in De Opaal
Op zondag 27 april 2014 gaat er een ijssalon door in de Opaal.  Iedereen kan er een ijsje komen eten.  Dit gaat door van 14.00u-17.00u.
Ook gaat er een lentemarkt door.
Door op onderstaande link te klikken kan je een bestelkaart afdrukken en binnen brengen  in de school ‘De Opaal’,Beverlosesteenweg 3, Paal.
Het zou fijn zijn om je daar te ontmoeten !

Ijssalon Inschrijvingskaart 2014

Jeugdboekenweek

De klas van juf Patricia heeft de eerste prijs gewonnen  tijdens de jeugdboekenweek.  Deze wedstrijd werd uitgeschreven door de bibliotheek van Beringen en ging over de oorlog.  Met deze maquette konden ze de overwinning in de wacht slepen. Ze hebben heel veel geschenken gekregen.

Eetdag
Naar jaarlijkse gewoonte ging onze eetdag weer door in hof ter schaarbeek te Beringen.  Het was een groot succes ! Bedankt aan al de helpers, oudercomité, leerkrachten voor hun inzet maar ook aan allen die komen eten zijn om onze school te steunen.  De opbrengst van deze dag gaat integraal naar onze kinderen, waarvoor onze dank  !!!

Bezoek aan de school in Wijchmaal

 

Onze laatstejaars van de klassen van juf Ria en juf Elke en juf Linsy mochten een bezoekje brengen aan de school waar ze eventueel volgend jaar naar toe kunnen gaan.  Het was zeer leerrijk en uitdagend geweest.

De politie en brandweer op bezoek in de Opaal.
In de klas van juf Karolien  in de Opaal hebben we gewerkt rond het thema ” Ik kies voor veilig !” We hebben bezoek gehad van de politie en van de brandweer. We hebben heel wat gezien, gehoord en geleerd !

 

Nog eens bedankt aan onze wijkagent van de school en de brandweerman van dienst !

‘Studiedag en inleefparcours over autisme’

De autiwerking van De Brug i.s.m. scholengemeenschap vrije basisscholen Beringen brengen autisme onder de aandacht.
Woensdag 26 februari kwamen alle leerkrachten van de scholengemeenschap en andere professionelen samen voor een studiedag over autisme.
Donderdag 27 februari was er het inleefparcours ‘sASSkia en midASS’ in de Brug. Leerkrachten, ouders en andere geïnteresseerden konden hier aan de lijve ervaren welke problemen kinderen met autisme dagelijks meemaken en welke hulpmiddelen er bestaan.
Bedankt voor de grote opkomst en de enthousiaste reacties!

Bakkersbezoek juf Leen en juf Leentje.


Maandag 3 februari brachten de kinderen van de klas van juf Leen en juf Leentje een geweldig en lekker bezoek aan Bakker en Ko te Stal.  Aan de foto’s en de verhalen van de kinderen kan je zien en horen dat we er van genoten hebben.  


Clown in onze school.

De leerlingen van juf Leen en juf Evi kregen les over clowntechnieken.  Een man leerde de kinderen om gelaatsuitdrukkingen weer te geven.  Dit was zo fijn voor de kinderen dat ze zelf mochten clown voor elkaar spelen.  Met de rode neus was het clown zijn, volledig af.

 

Valentijn en dikke-truien-dag in De Brug
In De Brug is het fijn,

Wil je mijn vriendje zijn ?

Tijdens een hele week werden de kinderen en de leerkrachten door elkaar in de bloemetjes gezet.  Het is een week om nooit te vergeten wat een ander voor je deel.   

 

Geheim vriendje in de klas van juf Caroline in de Opaal.

Deze week hebben we gewerkt rond Valentijn.
We hadden allemaal een geheim vriendje in de klas gekregen.
De bedoeling was dat we goed voor ons “geheim vriendje” moesten zorgen,…
Het was super fijn om tekeningen te krijgen, een kaartje te geven, wafels voor elkaar te bakken, samen te spelen,… 

Valentijngroetjes op dikke-truien-dag

In de Opaal is het fijn,

wil jij mijn Valentijntje zijn ? 

 

Schoolbezoek VIBO

De leerlingen van juf Ria, Juf Elke en juf Linsy gingen een kijkje nemen in VIBO te Beringen.  Het was een heel leerrijke ervaring waar sommige leerlingen volgend jaar naar toe kunnen gaan om een richting te kiezen. Ze mochten zelf van alles maken en koken.

 

Project Aladdin in de Opaal

Tijdens de projectweek in De Opaal hebben alle leerlingen en juffen gewerkt rond het sprookje ALADDIN!
Aladdin en prinses Jasmine hebben een hele week in het paleis in de grote zaal gewoond.. Wanneer Aladdin over de lamp wreef, kwam ook de Geest tevoorschijn!
We hebben naar de film gekeken en mochten popcorn eten! We hebben hele mooie dingen geknutseld..
Het was een superleuke week en we kijken er naar uit om zelf Aladdin of prinses Jasmine te spelen in onze MUSICAL volgend schooljaar..

Project ‘Gezonde voeding’

Tijdens de week van 3 tot 7 februari gaat er in onze school een  projectweek door met als thema ‘gezonde voeding’.  Alle kinderen kregen er een gezond ontbijt aangeboden.  Er werd ook iedere ochtend aan ochtendgym gedaan om het aspect bewegen zeker niet te vergeten.  Woensdag werd er zelfs klasdoorbrekend gewerkt. Prachtige resultaten werden gemaakt.

Onze jaarlijkse eetdag komt er aan.

Op zaterdag 15 maart houden we onze jaarlijkse eetdag.  Dit gaat door  in zaal ‘Hof ter Schaarbeek’ , slaagstraat 7 in Beringen.
Bij nieuwsbrief vind je een inschrijving voor onze eetdag. Je kan de inschrijving mailen, binnenbrengen of meegeven aan een van onze leerlingen.  Hartelijk welkom !

 

Dag van de directie, 31.01.2014

Tijdens het forum van de maand januari werd er speciaal aandacht geschonken aan de dag van de directie.  Mevrouw de directeur werd overladen met fijne geschenkjes die samen een ontbijtkorf werden.  Ook kreeg ze bloemen van leerlingen van onze school. Tijdens het forum werd er ook verteld dat we namens onze batterij-inzameling ballen kregen om op de speelplaats te spelen.  Dansjes, liedjes,… te veel om op te noemen,… en dit allemaal tijdens het forum.

Wijziging lokalen van directie en secretariaat

In onze school zijn er op dit moment verbouwingswerken aan de gang.  Indien je de directie of iemand van het secretariaat nodig hebt, ga je ze helaas niet meer vinden in hun lokaal.  Ze bevinden zich momenteel in de F-blok (nieuwe blok).  Deze is centraal gelegen op de speelplaats.


Havermoutkoekjes maken in Diest

De kinderen van juf Ria, juf Elke M en juf Linsy zijn naar Diest geweest.  Daar hebben naar de werking van de windmolen en uitleg over graan, het malen van het graan met als resultaat havermoutkoekjes die de kinderen zelf hebben gebakken.  Heerlijk en gezond !

 

Percussie in de school.


De kinderen van mr.  Niels, juf Valérie en juf Marleen konden op vrijdag 10 januari genieten van een workshop rond percussie.  Veel lawaai en muziek maar de kinderen genoten met volle teugen.

 

Samenvatting van de activiteiten van juf Leen, juf Leentje en juf Evi.
De kinderen hebben gedurende de eerste trimester heel veel fijne activiteiten gedaan.  Zo hebben ze op de atelierdag rond zintuigen gewerkt, tijdens een forum waren de kinderen echte muzikanten, ook supporters van België, Sjenzo verhuisde van juf Leen naar juf Evi, herfstwandeling deed ze deugd, verkeersregels oefenen in het verkeerspark, maar vooral de wortelpuree met kip maken en opeten…. Heerlijk !

 

Djembé in de Brug

De kinderen van de klas van juf Mieke en juf Marijke hebben afgelopen woensdag djembe leren spelen.
Het was super fijn.
We hebben zelfs een beetje Afrikaans gezongen!
De kinderen van de klas van juf Leentje hebben er ook van genoten.


Kerstforum in De Opaal

Uit de trommeldoos werd dit keer het kaartje van de logopedisten getrokken. Zij moesten het kerstforum voorbereiden. Nu staat er een prachtige kerstboom met zelfgemaakte figuurtjes in de grote zaal.  Het was een gezellig forum. We kregen ook een opdracht : Maak een mooie kerstwens. Zo krijgt iedereen voor de vakantie een speciale wens mee naar huis.

Uitstap naar de oudste stad van België
Op maandag 9 december gingen de klassen van juf Linsy, juf Elke en juf Ria met de lijnbus met behulp van MOS–pasjes naar de oudste stad van België: Tongeren. We hebben daar het standbeeld van Ambiorix bewonderd en het stadhuis waargenomen. We hebben langs de Middeleeuwse stadswallen en de Moerenpoort gewandeld en veel uitleg gekregen van de juf. Ook bij het Begijnhof stonden we even stil. In Tongeren is er ook een jeugd-gevangenis. Maar daar hebben we enkel de buitenkant bekeken!!! Toen stapten we verder naar de Onze–Lieve–Vrouwe Basiliek die we aan de buiten-  en de binnenkant hebben bezocht. In de kerk konden we ook genieten van een mooi kersttafereel en de vele bezienswaardigheden. Het was de moeite! We hebben zeer veel geleerd en gaan dit verder toepassen in onze lessen W.O. Histo.Mundo die gaan over ‘Kinderen van alle tijden’.
Ook de busreis naar huis verliep vlot. 

De sint is weer in het land…

Op donderdag  5 december is de school bezocht door de sint en zijn pieten.  Gelukkig waren al de kinderen braaf geweest en kregen ze allemaal een zak snoep.  Vele mochten bij de sint komen en hadden mooie liedjes, gedichtjes voor de goede man klaar. 


De sint ging ook naar De Opaal.

Ook in de Opaal kwamen de Sint en zijn pieten op bezoek. 
Alle klassen brachten een dansje, liedje, toneeltje naar voren. Er was ook dit jaar weer een “special act” : The Voice van de Opaal : het leerkrachtenkoor samen met het kidskoor ! Mooi om te zien !
Dag Sint tot volgend jaar!

Een dagje vroemen

De kinderen van de klas van juf Mieke en juf Corina hadden een superdag. Het was schitterend zonnig en warm weer. Voormiddag hebben we allerlei toffe activiteiten gedaan zoals muurklimmen, djembe spelen, trampoline springen, go-carts rijden, … En namiddag konden we dan eindelijk in een knappe race-auto meerijden op het circuit! Een onvergetelijk dagje! Zowel voor de juffen als voor de kinderen!

Wafelverkoop

Na jaarlijkse traditie verkopen we nog steeds onze vanillewafels en chocoladewafels aan €5,- per doos.   Je kan ze via de leerkrachten of het secretariaat bestellen.

 

De school De Brug – De Opaal Beringen bestaat 50 jaar !
Het was de wens van de directie, Carine Theunis, om dit gebeuren, niet één keer, maar het hele schooljaar te vieren.  Daarom organiseerde de werkgroep feest op Koningsdag een eerste verrassingsdag.  Iedereen mocht die dag op zijn of haar “konings-best” naar school komen.
De koning en de koningin waren die dag uitgenodigd op onze school.  Helaas had ons vorstenpaar het zeer druk die dag waardoor de leerlingen dan maar juf Mieke en mr Maarten tot koning en koningin van De Brug kroonden.  Het nieuwe vorstenpaar was zeer vereerd en nodigden iedereen uit op een feestmaaltijd.  Op het menu stonden lekkere “Belgische” frietjes.  Tijdens de middagspeeltijd konden al de leerlingen naar het galabal op de speelplaats.  Er werd naar hartenlust gezongen en gedanst.  De leerlingen kijken nu al uit naar het volgende feest.  Wat zal er dan te beleven vallen ?  Wordt vervolgd…

Koningsdag in de Opaal

We waren zo fier dat we de koning en de koningin mochten ontvangen in de Opaal. We toverden de Opaal om tot een heus kasteel. De rode loper lag klaar en met muziek op de achtergrond kwam het vorstenpaar binnen. Het was een super leuk bal met lekkere frietjes. We dansten tot in de late uurtjes.

Herfstvakantie van 28 oktober tot 1 november 2013.

Zeeklassen

Maandag vertrekken 75 leerlingen en 11 leerkrachten voor een midweek naar Nieuwpoort, de barkentijn.
Het verslag van de zeeklassen vind je onder extra, zeeklassen 2013.
Foto’s vind je onder foto’s.

De Opaal : herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan.  Heel de school is bedekt met herfstbladeren.  Iedereen is heel blij om te mogen helpen met het opruimen van de bladeren op de speelplaats.

 

Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober was het de dag van de jeugdbeweging.  Onze kinderen die bij een jeugdbeweging zijn, kwamen in uniform naar school.

 

Leerwandeling in de buurt van onze school, samen met juf Helga.

In de klas van juf Helga leren de kinderen tijdens de lessen W.O. over de  buurt van onze school.  Op maandag, 14 oktober gingen ze de buurt dan ook eens echt verkennen.

 

Kienavond

Op vrijdag 11 oktober was onze jaarlijkse kienavond ten voordele voor de zeeklassers en de bosklassers.  De opkomst was weer een groot succes ! Bedankt aan al de mensen die gekomen zijn om onze school te steunen.  

 

Dag van de leerkracht

De leerkrachten werden op vrijdag 4 oktober in de bloemetjes gezet.  Niet bloemetjes maar een heuse mok met onze naam erop.  Dit kregen alle leerkrachten aangeboden namens de directie en het oudercomité.  De tekst die erbij lag zei genoeg…’Voor al het puik werk dat jullie elke dag opnieuw realiseren, is één dag eigenlijk te weinig om aan jullie het respect te tonen waarop jullie rechthebben…’
Namens alle leerkrachten een oprechte dank.

De grote trom bij juf Shalini
Rombombom!
Toen wij in onze klas kwamen, lag er een deken op de tafel. Wat zat eronder?
Een grote trom! Waaauw! De juf deed voor hoe we erop moesten spelen. Daarna mochten wij ook allemaal eens proberen. We deden ook allerlei luisterspelletjes. Dat was leuk! En weet je wat? We mogen deze trom houden! De juf kreeg deze van harmonie Orbis uit Leopoldsburg.

Dank je wel Orbis!

Paddenstoeltjes maken en opeten met de klas van juf Jenny

In de klas van Juf Jenny maakten de kinderen “paddenstoelen”. Mmmm, lekker.
Wil jij dit ook eens proberen ? Het is heel gemakkelijk.
Per persoon : 1 ei, halve tomaat, wat salade of tuinkers of peterselie, mayonaise, sneetje brood
1. kook het ei hard, pel het, snij het puntje eraf
2. snij de tomaat middendoor en haal de pitjes eruit
3. zet de tomaat op het ei, maak een paddenstoel
4. versier met groenten
5. maak stippen met mayonaise
6. dek de tafel en eet smakelijk

Boswandeling Koersel Kapelleke

Vrijdag 27 september mochten zowel de kinderen van de brug als de kinderen van de Opaal genieten van een zalig dagje in het bos van Koersel Kapelleke.  Zelf het mooie weer was van de partij.  De kinderen hebben een hele wandeling door het bos gemaakt en als beloning mochten ze gaan spelen in de speeltuin.   

Forum September
Op ons eerste forum van het jaar werd het forumlied gedanst door onze danseressen.  Er werd een diamant uitgereikt omdat er 219 diamantjes werden ingezameld.  De klas van juf Evi had de meeste verzameld.  Juf Renilde en juf Helga konden ons bekoren met een muzikaal en poëtisch optreden. 


Kindergemeenteraad

Op donderdag 26 september is er een stemming gehouden om in de kindergemeenteraad te mogen zetelen.  Ercan uit de klas van juf Liesbeth mag samen met Noa uit de klas van juf Patricia zetelen in de kindergemeenteraad. 


Verkeerspark Beverlo

Op 23 september bracht de klas van juf Helga een bezoek aan het verkeerspark.  We leerden er de verschillende verkeersborden kennen en ze ook echt gebruiken.
Het was een heel fijne en leerrijke uitstap !

 

Eerste schooldag.

We zijn allemaal weer goed gestart.  Met een bang hartje voor de nieuwe juf of meester, de vraag of onze vriendjes en vriendinnetjes nog in onze klas of school zullen zitten… Maar na een uurtje op school was alles weer heel bekend terrein en liep alles al van een leien dakje.
De directie en de leerkrachten wensen je een heel aangenaam schooljaar toe.

Onze eerste klassertjes.

 

Dit zijn onze eerste klassertjes die binnenkort in het belang van Limburg zullen verschijnen.


De Opaal

 

 


De Brug

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.