Welkom op de site van De Brug en De Opaal! 

Inschrijvingen
De inschrijvingsdata voor de nieuwe leerlingen :
Juli:  doorlopend van 09.00 tot 17.00 uur (liefst na het maken van een afspraak) tot 09 juli 2015.
Augustus:  vanaf 21 augustus doorlopend van 09.00 tot 17.00 uur. (Liefst na het maken van een afspraak.)
Andere inschrijvingsmomenten zijn mogelijk.  Gelieve hierop contact op te nemen met de school.


De foute dag

Op vrijdag 25 juni kregen we een foute dag.
Iedereen mocht fout naar school komen.  Leuk dat het was!  Heel de dag werd er foute muziek gedraaid.  En alles kon…
We hebben veel gelachen en plezier gemaakt.

Proclamatie, receptie en fuif

Op donderdag 24 juni mochten onze laatstejaars, samen met hun ouders genieten van een aangrijpende proclamatie.  Na een persoonlijke voorstelling, liedjes en een dansje mochten de kinderen zich naar de fuif begeven en werden de ouders getrakteerd op een heerlijke receptie.  Naast emotionele momenten, gezellige gesprekken en de ervaringen in onze school ging ieder met een heel aangenaam gevoel naar huis.  Kinderen, het gaat jullie goed in je verdere leven !!!
Trefbaltornooi

Naar jaarlijkse traditie wordt er elk jaar een trefbaltornooi gehouden.  Het is steeds een spannende nek-aan-nek spel tussen de klassen.  De middenbouw werd gewonnen door de leerlingen van juf Brigitte en de bovenbouw werd gewonnen door de leerlingen van juf Patricia.  Ze kregen allemaal een medaille uitgereikt door mevrouw de directeur.
Schoolfeest
Het schoolfeest, dat doorging op zaterdag 20 juni 2015, was weer een groot succes.  De deuren van de school gingen om 13.00u open. Het Thema dit jaar was ‘Hoeden’. Iedereen droeg een hoofddeksel.  Bij elk nummer werd er een hoofddeksel gebruikt.  Enig om te zien  hoe de kinderen met volle teugen genoten van hun optreden.  Het droge weer, de talrijke opkomst, de fijne spelen, de lekkere hapjes,… maakten van deze dag weer een ongelofelijke ervaring voor onze kinderen.

Ook dank je wel aan het oudercomité, de aanwezige ouders, vrienden, familie,buren… maar ook de flinke leerlingen en leerkrachten die hun geweldig hebben ingezet. Al de foto’s vind je onder foto’s 2014-2015, schoolfeest.  Veel kijkplezier !

Uitslag Tombola
Door op onderstaande link te klikken kan je de uitslag van onze jaarlijkse tombola vinden.
Prachtige prijzen te winnen.  Prijzen kunnen in de school worden afgehaald tot 31 augustus 2015 (enkel tijdens de schooluren).

Tombola 2015

Schoolreis Toverland

Op donderdag 28 mei gingen we met zijn allen op schoolreis naar Toverland in Nederland. Na een lange busreis kwamen we eindelijk aan.  We hadden geluk met het weer.  Er waren zoveel  attracties, de ene wilde dit, de andere dat.  De ene werd nat, de andere kon zijn spieren testen,… Teveel om op te noemen.   Kijk naar de foto’s, deze spreken voor zich !
Het was een heel toffe dag !

Forum in de maand mei.

Op vrijdag 22 mei hebben we forum gehad.  Allerlei praktische items werden meegedeeld maar ook toffe voorstellingen door de klas van meester Dennis die een mooi toneeltje brachten i.v.m. verdraagzaamheid.  Ook bracht een leerling van de klas van juf Brigitte een optreden met een viool, en enkele leerlingen brachten een zelf bedacht dansje.  Proficiat aan alle leerlingen.  

Groepswerk in de klas van juf Lien.
In de klas van juf Lien leerden de leerlingen tijdens W.O.  heel wat over het bouwen van huizen, maar ook over de verblijfplaatsen van dieren.
Als afsluiting van het thema was er nog een groepswerk waar de kinderen zelf wat konden experimenteren of de leerstof herhaalden via leuke online oefeningen op ‘mundo leerling’ of in het werkboek. Zo probeerden we zelf een brug te bouwen met wat bekers en een blad papier. Of we bouwden een stevige muur zoals een metselaar dat doet.
Het werd weer een fijn groepswerk!

Autisme en medicatie.  Autisme en voeding.

Er gaat een informatieavond door rond deze onderwerpen.  Op onderstaande linken vind je meer info.
Autisme en medicatie
Autisme en voeding

Alles met de bal
Op vrijdag 8 mei vertrokken de klassen van juf Lien, juf Helga, meester Dennis, juf Renilde, juf Linsy en juf Brigitte samen naar de sporthal van Paal. Daar speelden we in groepen verschillende leuke spelletjes met de bal. We leerden heel veel leuke spelletjes kennen die elk met een ander bal werden gespeeld. Zo speelden we volleybal met een grote ballon, gooiden we naar elkaar met een vreemde stuiterbal, er was een leuke knikkerbaan en nog zo veel meer.

Techniek en Lego

Twee weken in april konden de leerlingen tijdens de technieklessen experimenteren met Lego-koffers. Aan de hand van een stappenplan bouwden ze een leuke figuur met Lego-blokjes. Daarna konden ze dit aansluiten op de computer en door zelf te programmeren konden ze hun bouwwerkje laten bewegen. Enthousiaste leerlingen en knappe resultaten!

videofilmpje rond techniek en Lego

Hondenbezoek in de klas van juf Lien.
Op 24, 27 en 29 april kreeg de klas van juf Lien bezoek van enkele ouders met hun hond.  Zo leerden we over de Mechelse herder, de Bordercollie en de Cesar. Het toeval was dat het 3 reuen waren en geen enkel teefje. De ouders brachten niet enkel hun trouwe viervoeter mee maar ook het speelgoed, het eten, de eetkom, de kam, hondenshampoo, een kniptangetje voor de nagels, het leibandje en nog wel meer. Wanneer we wilden, mochten we de honden aaien en een snoepje geven. Er waren zelfs honden die een kunstje konden zoals een pootje geven, zitten of liggen. We konden zien hoe de nageltjes van een hond geknipt werden en ook hoe een hondenpaspoort eruit ziet. We vonden het reuze fijn en hebben weer heel wat nieuwe dingen geleerd over de hond en zijn verzorging. Juf Mieke had tot slot nog een extra grote verrassing voor ons. Zij bracht haar 6 weken oude Bordercollie pups voor ons mee. Ook zij vertelde nog wat over haar huisdieren. Op het plein konden we even met hen spelen. Het was een leuke afsluiter van het vele dierenplezier in de klas!

Nieuw leven in de klas van meester Dennis.

Op vrijdag 24 april kregen we in klas 1.4b hoog dierenbezoek. De lieve kuikentjes van Alice, de chihuahua puppy ‘Charlie’ en de hamster ‘Vaderke’ kwamen een kijkje nemen bij onze kinderen. Alice en Niels vertelden hoe de dieren groot werden, wat ze aten, wat ze doen en nog zo veel meer. Nadien heeft iedereen de kans gehad om even met hen te knuffelen en te spelen. Bij deze dan ook heel fel bedankt aan de mama’s van Niels en Alice om de diertjes eventjes te brengen!

Werken in de tuin met de klas van juf Leentje (juf Nina).


De leerlingen van juf Leen (meester Ben) en juf Leentje (juf Nina) gingen vrijdagnamiddag aan de slag in de nieuwe speelweide. We schepten de schors in de kruiwagen en brachten deze naar de juiste plaats. We hebben al een mooi paadje aangelegd en walletjes gemaakt van takken.

 

Koken in de klas van juf Leentje (juf Nina).
De laatste dag voor de vakantie hebben de leerlingen van juf Leentje (Juf Nina) samen met meester Maarten en Juf Patsy een kookactiviteit gehouden. Eerst sneden we paprika, ananas, champignons, … in kleine stukjes. Daarna werden de pizzabodems uitgerold en mochten we elk een stukje pizza naar onze eigen smaak beleggen.

Pasen wordt gevierd in De Brug en De Opaal.
In De Opaal kregen de kinderen een heel uitgebreide Paasbrunch. En het heeft gesmaakt ! Met zoveel lekkere eitjes !
In De Brug werden de kinderen verrast door de Paashaas.  Deze heeft overal eitjes gelegd en de kinderen mochten ze gaan zoeken en rapen in de weide.  Daarna kregen elk kind een eitje en boterhammen om samen te eten.  Wat heeft het gesmaakt ! Ook tijdens het forum konden we genieten van dansjes, liedjes, prijzen voor MOS en wereldwaterdag,…

Hoera !!!

De Brug heeft de goedkeuring gekregen om vanaf volgend schooljaar type 9 aan te bieden.

Type 9 biedt onderwijs en begeleiding op maat aan kinderen met ASS en een normale begaafdheid.

De Brug mag zowel kleuters als lagere schoolkinderen inschrijven.

Onze inschrijvingen starten vanaf april 2015.  Meer info volgt nog.

Eetdag 21 maart 2015.


Dag van de directie en forum.
Tijdens het forum op 30 januari werd mevrouw de directeur door iedereen niet in de bloemetjes maar in de chocolade gezet ! Wat heeft ze er van genoten ! Ook werd er weer heel veel gedanst, gezongen, een gedicht mooi uitgebeeld, en het nieuwe ketnetwoord ons aangeleerd ‘OMG’ (Oh my God).  Iedereen deed zo enthousiast mee, echt een fijn forum ! Bekijk de foto’s maar. 

Bosklassen type 2 in Maasmechelen.

De oudste leerlingen van de Opaal vertrekken woensdag 28 januari tot vrijdag 30 januari 2015 naar Home Fabiola in Maasmechelen.  We wensen hun een fijne bosklassen toe !


Bosklassen type 2: woensdag 28 januari 2015
Om 9u15 vertrokken Pluk van de Petteflet en zijn vrienden naar Maasmechelen om er een leuke driedaagse van te maken. Home Fabiola werd omgetoverd tot de “Petteflet” en het torenkamertje werd ingericht voor Pluk. Verder waren Aagje, de Stampertjes, Langhors en de Majoors, de Portier, mevrouw Helderder, meneer Pen en Dolly de duif van de partij. Er werd een kort toneelstukje opgevoerd waarin de personages werden voorgesteld. Alles werd vastgelegd op leuke foto’s, die je op de site kan bewonderen. Daarna mocht iedereen naar zijn kamer om de bedden op te maken. Na een kennismakingstocht kregen we toch wel honger en de keuken verraste ons met soep en lekkere frieten. Dan volgde het doorschuifsysteem met knutselen, brieven schrijven en snoezelen. Het vieruurtje werd verdeeld en daarna mochten we naar het zwembad. Na het avondmaal hadden de juffen een reuze kienavond georganiseerd met leuke prijzen. Dit alles in het teken van Pluk van de Petteflet. En dan werd het stilaan bedtijd. Iedereen heeft genoten van deze eerste bosklassendag!
Bosklassen type 2: donderdag 29 januari 2015
Na een nachtje heerlijk slapen in de Petteflet werden we om 8u00 gewekt door Meneer Pen en de Portier. We verzamelden in de leefruimte en om 8u30 mochten we ontbijten: lekkere cornflakes, brood met beleg, chocomelk, … Het was er allemaal! Na het ontbijt kregen we bezoek in de Petteflet: mevrouw Directeur kwam eens kijken hoeveel plezier we hier maken. Ze heeft geholpen met pizza’s bakken en is gaan kijken in de sporthal waar allerlei spelen stonden opgesteld. Het luchtkussen kende een groot succes. Zelfs de juffen waagden zich aan een sprong! Nadat juf Evi de pizza’s tot een goed einde gebracht had, was het alweer middag. Na het middageten, de afwasballon en de afwas speelden we een bosspel waarbij we mevrouw Helderder moesten helpen om kakkerlakken te verdelgen. Maar mama en papa Kakkerlak gooiden roet in het eten door ons te tikken zodat we telkens onze kakkerlakken weer moesten afgeven L. Het vieruurtje was meer dan welkom en hierna genoten we van een verwenmoment (nagels lakken, een voetbad, massage,…) en een ontspanningsmoment met een verhaal in de Kota (houten hut met haardvuur en hangmatten). Zalig, gewoon! Het avondeten mocht er ook weer zijn en dan was het tijd voor het zwembad! Na deze zwempartij mochten we ons klaarmaken voor het fuifje: pyjama-party met muziek, chips, cola, fanta,… Het kon niet op! Super-gezellig! Maar spijtig genoeg komt aan alles een einde en het uur van “naar bed moeten” naderde. Onze tweede dag zat erop. Tot morgen mama en papa, want dan zijn we weer terug!
Bosklassen type 2:  Vrijdag, 30 januari 2015.
Toen we vanmorgen ontwaakten lag de Petteflet bedekt onder een laagje sneeuw! Pluk was meteen in de wolken en wilde al dadelijk gaan ravotten.Maar eerst moesten we natuurlijk ontbijten: lekkere chocoladebroodjes, chocomelk, brood en allerlei  beleg.  Neen, honger heeft Pluk hier niet geleden.Na het ontbijt moesten de kamers ontruimd worden. Toen konden we eindelijk buiten in de sneeuw ravotten. Zaaaaaalig!Tegen 11.00u werden we in het zwembad verwacht. Na het zwemmen volgde ons laatste middagmaal. Dit keer stond er spaghetti op het menu met als dessert een ijsje.Nog even spelen in de Torteltuin en dan was het wachten op de bus die ons weer naar De Opaal zou brengen.We hebben ervan genoten! Dankjewel, juffen, voor deze leuke tijd. Dankjewel, ouders, dat we mee mochten! We hebben weer heel wat bijgeleerd!


Museum bezoek door de klas van juf Heidi.

Op donderdag 18 december brachten we een bezoek aan het museum ‘het kamp van Beverlo’ in Leopoldsburg. Gids Willy vertelde ons over het ontstaan van het kamp van Beverlo. Ook kregen we uitleg over de eerste wereldoorlog. We mochten voelen hoe zwaar het geweer was, lieten ons opsluiten in de cel, zagen hoe een ziekenhuis er vroeger uitzag, bekeken een filmpje van de oorlog, …Daarna brachten we ook een bezoekje aan een kerkhof van gesneuvelden van de oorlog. Er lagen heel veel jonge soldaten begraven.Het was een heel interessante dag!

Gratis soep op school


Op 5 december werden we allemaal getrakteerd op een lekkere tas tomatensoep. Dank je wel aan De Draaischijf in Beringen voor deze leuke attentie! Wat moesten wij in de plaats doen? Eventjes stil  staan bij arm en rijk in andere landen, maar ook in ons eigen landje of stad.

Sint op bezoek

Na vele weken van aftellen is hij er eindelijk.  De goede lieve sint met zijn zwarte pieten. Na een hartelijk onthaal door alle kinderen werd de sint in de turnzaal verwacht.  Al de kleinste klassen mochten om beurten naar voor komen en iets voor de sint te doen. Daarna kregen ze een grote zak snoep. En nu weer aftellen naar volgend jaar.

Musical ’1001 nachten”.

Affiche 1001 nachten

Er was eens de musical  “1001 nachten”… Zaterdag 29 november was het eindelijk zo ver! Na maanden van voorbereiding mochten we vandaag onze podiumkunsten tonen aan mama, papa, familie, vrienden,… Iedereen had de voorbije weken erg flink geoefend en was mooi verkleed en geschminkt. We waren er klaar voor! Licht uit… spot aan… de show gaat beginnen! Het publiek werd meegenomen in de betoverende wereld van Aladdin en Jasmine. We maakten kennis met de sultan,  Abu en Rajah, maar ook met Jafar en Iago. We liepen rond op de markt, we brachten een bezoek aan de donkere Grot der Wonderen, we vlogen door de lucht op een vliegend tapijt en we werden uitgenodigd op het huwelijksfeest van Aladdin en Jasmine. Het was een fantastisch spektakel waarin alle kinderen schitterden! Tot slot werd de musical afgesloten met een prachtig lied. En Aladdin en Jasmine? Die leefden nog lang en gelukkig!

Bedankt aan iedereen die er voor gezorgd heeft dat onze sterretjes die dag schitterden zoals nooit tevoren!

Voorleesouders

Op woensdagochtend 26-11-14 kwamen 14 ouders voorlezen in verschillende klassen. De kinderen én de ouders hebben er ontzettend van genoten. Deze gezellige en leerrijke activiteit willen ze nog wel eens overdoen!
Bedankt aan alle voorleesmoekes en -vakes!

Kidsteam

Op dinsdag 25 november had er in onze school het eerste kidsteam van dit schooljaar plaats.  De kinderen mochten hun kaft samen klaarmaken zodat ze de nodige papieren er konden insteken.  Wat was het spannend in zo’n vergadering zitten !

 

Volksfeest als afsluiting van De Groote Oorlog.
Op 20 november werd het project ‘De Groote Oorlog’ afgesloten met een groot volksfeest.  Op de speelplaats werd er met alle klassen een volksdans gedanst.  Gedurende heel de dag konden alle klassen genieten van oude volkspelen die opgesteld stonden in de turnzaal en polyvalente ruimte. Kegelspel, visjes vangen, tafelvalkuil, labyrint, sjoelen, troumadam,… waren één van de vele volksspelen die er te beleven waren.

Forum
Naar maandelijke gewoonte is er deze maand ook weer een forum gehouden.  De kinderen die iets beleefd hebben, een talent hebben, jarig zijn, mededelingen,… worden dan allemaal verteld.
Ook deze maand vertelden de leerlingen van juf Marijke hun ervaring van C-Mine, vertelde enkele sportieve leerlingen (Elien en Renso) uit de klas van juf Ria dat ze meegedaan hadden aan Dwars door Hasselt (Elien) waar ze knap 7de werd uit meer dan 700 deelnemers en Renso deelgenomen had aan het kampioenschap cycloball.
Er werd een liedje gezonden, een eigen ontworpen dansje gebracht, en heel wat jarige werden gehuldigd.   

Musical 1001 nachten

Bekijk even de affiche door op deze link te klikken. Affiche 1001 nachten

Wafelverkoop

Naar jaarlijkse gewoonte houden we weer een wafelverkoop.
Je kan een doos wafels, vanille of chocolade, bestellen voor de prijs van €5,-
Zo steun je de school en kan je heerlijke wafels eten. 

brief wafelverkoop

Bosklassen

Voor het verslag van elke dag i.v.m. Bosklassen, kijk bij extra, daarna bosklassen 2014.  Foto’s vind je onder de rubriek foto’s. Veel kijk- en leesplezier.

Pedagogische studiedag

Op woensdag 15 oktober 2014 houden we een pedagogische studiedag.  Dit houdt in dat de kinderen die dag geen school hebben.  Noteer het even in je agenda !

 

Dag van de leerkracht

Onze leerkrachten werden dit jaar weer eens in de bloemetjes, nee ‘fruit’ gezet ! Ze kregen een gezonde, verse peer om vitamientjes op te doen om het schooljaar met veel energie in te zetten.  Het toffe idee kwam van het oudercomité en de directie om ook ons steentje aan onze fruitboeren bij te dragen !
Leerkrachten bedankt voor jullie blijvende inzet om het voor kinderen, ouders,…. een tof jaar van te maken ! 

 

Verkiezing voor de kindergemeenteraad van Beringen.

Op dinsdag 30 september vond er een verkiezing voor de kindergemeenteraad van Beringen plaats.  De oudste leerlingen mochten op hun kandidaat stemmen.  Het gebeurde in een hokje zoals bij de echte verkiezingen.  Er waren zelfs mensen van het gemeentehuis die mee kwamen controleren of alles eerlijk verliep. Wat was dat spannend !
 

Boswandeling

Op vrijdag 26 september gingen zowel de leerlingen van De Brug als de leerlingen van De Opaal samen op boswandeling naar Koersel Kapelleke.  Heel de dag gingen we van alles ontdekken en we hadden zelfs een echte rode paddestoel gezien.  Maar helaas hebben we geen enkele kabouter tegen gekomen. Het was een heel fijne, leerrijke dag.

Nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer gestart.  De kinderen werden naar hun nieuwe juf of meester gebracht waar ze kennis maakten met de juf of meester en de andere klasgenootjes.

Het schoolregelement staat op deze website onder rubriek berichten, nieuwsbrieven.
Of gewoon hier onder even klikken om te downloaden.
Download schoolreglement 2014-2015

 

 

Reacties zijn gesloten.